Simaeys: "Buikgevoel koos voor Genk"

Simaeys: "Buikgevoel koos voor Genk"
Foto: © SC

Jeroen Simaeys is de eerste aanwinst van Racing Genk deze zomer. De speler was op een zijspoor beland bij Club Brugge. "Ik kom niet met een hulpeloos gevoel naar Genk", verzekert hij.

Aan interesse was er geen gebrek voor Simaeys. De clubs stonden in de rij, maar Genk won de strijd. "Er was inderdaad heel wat interesse, maar de keuze was voor mij heel makkelijk", vertelt de 26-jarige Limburger. "Mijn buikgevoel leidde mij naar Genk. Toen het destijds duidelijk werd dat mijn toekomst niet meer in Brugge lag, vroeg men mij naar welke club ik graag wilde. Ik antwoordde meteen RC Genk. Het is de kampioen, een topclub in België en team met een sympathieke uitstraling."

Nochtans dacht Simaeys daar ooit anders over. In het verleden kwam hij uit voor Sint-Truiden, de grootste rivaal van Genk. "Ach, bij elke club kan je zo wel iets zeggen", relativeert de middenvelder, die ook in de defensie uit de voeten kan. "Toen ik van STVV naar Club verhuisde, zei men dat de stap naar Brugge te groot zou zijn. Ik tekende met mijn volle verstand bij Genk en heb helemaal geen angst om aan dit avontuur te beginnen."

Grote verrassing
De voorbije weken trainde Simaeys met het tweede elftal van Club. "Eén dag voor de start van de trainingen kreeg ik te horen dat ik niet meer moest komen", doet hij zijn verhaal. "Dat was voor mij een hele grote verrassing, want ik was toch vier jaar lang titularis als ik fit was. Ik verlaat Club Brugge echter met een overheersend positief gevoel. Het niveau bij het tweede elftal lag op de trainingen niet zo hoog, maar ik zal heel snel op competitieniveau zitten. Ik ben heel gemotiveerd en kom hier zeker niet met een hulpeloos gevoel aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties