De Winter: "Ik vertrek als iedereen zich kan verbeteren"

Nico Wieme
| 10 reacties
De Winter: "Ik vertrek als iedereen zich kan verbeteren"
Foto: © SC

Yves De Winter kende geen gelukkige avond in het Jan Breydelstadion. De Westelse goalie kreeg vijf doelpunten om de oren en vond dat ferm overdreven. Over zijn toekomst wou hij eerst niet praten, maar na enig aandringen was hij duidelijk. "Maandag kan D-day worden."

Yves De Winter kreeg tegen YB Bern de voorkeur op Bart Deelkens en ook tegen Club Brugge stond de Westelse doelman onder de lat. De Winter staat echter in de belangstelling van De Graafschap en gaf na afloop van de match in Jan Breydel enige toelichting bij zijn situatie.

Aanvankelijk wou de Westerlodoelman niet veel kwijt over een mogelijke transfer. "Of ik morgen nog speler van Westerlo ben? Op dit moment wel, maar maandag is weer een andere dag. Er is al gepraat met De Graafschap, maar ik kan nu nog niet zeggen of ik naar Nederland trek."

Poort open naar Nederland

Met deze uitleg namen we geen vrede, dus probeerden we dieper te graven. "Maandag staat er een onderhoud met De Graafschap op het programma. Zij hebben al een bod op mij gedaan. Ik weet welk bedrag Westerlo aan Club Brugge vroeg (De Winter stond in april ook in de belangstelling van Club, maar blauw-zwart zette de onderhandelingen stop, red.) en De Graafschap wil dat betalen voor mij."

Is daarmee het pad geëffend voor een vertrek richting Eredivisie? "Westerlo heeft beloofd dat het wil meewerken. Ik hoop dat ze tot een overeenkomst komen met De Graafschap. Als alle partijen er beter van worden, wil ik gerust vertrekken. Maar schrijf nu niet dat ik per se weg wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties