Interview Van Hemert: "Helleputte was niet correct met mij"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties
Van Hemert: "Helleputte was niet correct met mij"
Foto: © SC

Roel Van Hemert verlaat België en gaat het avontuur in Denemarken tegemoet bij tweedeklasser FC Hjörring. Een verademing na de moeilijke periode die hij bij Lierse kende. Hij werd er een poosje naar de B-kern verwezen. Een zaak die nog steeds zwaar op zijn maag ligt.

FC Hjörring is een vrij onbekende ploeg, maar met een enorm groeipotentieel. "Via Gunter Thiebaut en Ole Tobiasen, die mij vertegenwoordigen, kwam ik in contact met Hjörring", doet Van Hemert het verhaal van de transfer aan Voetbalkrant.com. "Ik ben toen naar daar afgereisd en was zeer onder de indruk van het onthaal. Ik heb ook informatie ingewonnen bij Tim Janssen (Esbjerg), Remco Van der Schaaf (ex-Bröndby) en Peter Utaka (ex-Antwerp en nu Odense). Zij lieten me allemaal weten dat het heel aangenaam wonen is in Denemarken. En het financiële plaatje klopte ook, maar dat was niet het belangrijkste."

"Hjörring heeft elf Maged Samy's"
FC Hjörring is een heel ambitieuse club. Momenteel wordt er een stadion gebouwd van tien miljoen euro. "Ik vergelijk de club met Lierse van twee jaar geleden. Maar in plaats van één Maged Samy hebben ze er daar elf. Er is immers een investeringsgroep van elf personen in de club gestapt. Ik heb de faciliteiten daar gezien en dat is ongelooflijk. Ze hebben dezelfde infrastructuur als een topclub uit België. Ik ben naar een paar matchen gaan kijken. Alle clubs hebben een stadion van ongeveer 10 à 15.000 plaatsen. En dat zit vol. Ga in België eens in tweede klasse kijken."

De Deense tweede klasse is voor velen onbekend en dus ook onbemind. Van Hemert heeft er echter geen problemen mee om helemaal opnieuw te beginnen. "Ten eerste moet ik nu zeggen dat niet iedereen op Roel Van Hemert zat te wachten. Ik ben geen Fabio Cannavaro hé. Ten tweede vraagt iedereen die op zoek is naar een centrale verdediger onmiddellijk naar zijn lengte, nog voor ze een videobeeld bekeken hebben. Nu goed, ik ben niet van de grootste, dus dat speelt ook in mijn nadeel."

"Ene moment had Lierse me hard nodig, andere laten ze me vallen"
De Nederlandse verdediger beseft ook dat de verhalen rond zijn persoon hem geen deugd hebben gedaan. Zo werd hij afgelopen seizoen bij Lierse naar de B-kern verwezen. Een zaak waar hij zich nog altijd over kan opwinden. "Ik wil eerst iets rechtzetten: het is niet waar dat ik geen contract meer kreeg. We zijn er gewoon niet uitgekomen. Na het seizoen stond er in de media te lezen dat vier spelers een dikke voldoende kregen en ik was daar bij. Maar uit het voorstel van Lierse sprak zo weinig vertrouwen dat ik het weigerde."

"Ja, en dan het verhaal van de B-kern. Daar wil ik mijn versie nu wel eens van geven. Op een bepaald moment kreeg ik een zware blessure aan de enkel. Deels door de schuld van de club, want ik had al last, maar ik werd gepusht om door te spelen. Dat verergerde alles en ik moest twee maand revalideren. Toen ik bijna terug was, hoorde ik dat ik met de B-kern moest gaan trainen. 's Avonds om 19u met spelers van 16-17 jaar. Het ene moment hadden ze me hard nodig en het andere laten ze me vallen."

"Ik moest een boterham met pindakaas op de club gaan eten"
"Helleputte (sportief directeur bij Lierse, nvdr.) liet in alle media zetten dat ik disciplinair geschorst was. Waarom? Omdat ik me elke ochtend op de club moest aanmelden. Ik zag er het nut niet van in om elke morgen een boterham pindakaas op de club te gaan eten, maar deed dat 9 op 10 keer wel. Als ik niet kwam, verwittigde ik dat ik bij Lieven Maesschalck moest gaan revalideren. Blijkbaar hebben ze dat als reden aangewend om mij uit de kern te zetten. 'Roel is de afspraken niet nagekomen', luidde het dan. Ik hou van correctheid en Helleputte is niet correct met mij geweest."

Onder druk van een aantal spelers en door de komst van Trond Sollied kon Van Hemert echter weer aansluiten. "En ik heb nog een goed seizoenseinde gespeeld. Ik moet een man als Tomasz Radzinski ook wel bedanken, want die drong er op aan dat ik terugkeerde bij de kern. Ook Maged Samy wou dat ik bleef. Ik heb ook een gesprek gehad met Sollied. Die zei me: 'bij mij zal dat niet gebeuren, ik ben de baas en beslis wie er speelt'. Ik ben een gevoelsmens en als je zo op mijn ziel trapt, heb je het bij mij verkorven. Dat heeft ook meegespeeld waarom ik geen nieuw contract tekende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties