Interview Buffel: "Goede indruk maken bij nieuwe coach"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Buffel: "Goede indruk maken bij nieuwe coach"
Foto: © SC

Het was een zeer bewogen week in Genk, ook voor Thomas Buffel. We hadden een uitgebreid gesprek met de middenvelder over het vertrek van Vercauteren, Maccabi Haifa en zijn plaats op de bank.

Ons interview met Buffel vond plaats nadat Vercauteren met de spelers over zijn vertrek had gesproken. We konden uiteraard niet om de soap rond Vercauteren heen.

Wat vind je van het vertrek van je coach?
 "Dit verwacht je niet zo snel van de trainer. De trainer zei dat de transferstop tot 27 augustus niet zijn keuze was maar dat hij het idee wel heeft gesteund. Als een club met zoveel geld komt, dan ben je sowieso weg. Er mag dan wel een transferstop zijn aangekondigd maar als er een bepaald bedrag bij komt kijken, wordt er toch gepraat."

Is de voorbereiding voor de match tegen Zulte Waregem verstoord?
"Door de interlands waren we deze week met een kleine groep maar we hebben wel scherp getraind. Het komt er ook op aan om jezelf scherp te houden. Ik denk niet dat het een groot verschil maakt. Wij moeten ons als spelers gewoon op die wedstrijd focussen."

Over welke eigenschappen moet de nieuwe coach beschikken voor deze groep?
"Een trainer die wil presteren heeft veel goede eigenschappen nodig. Hij moet zowel tactisch als psychologisch sterk zijn."

Had je verwacht meer te kunnen spelen?
"Ik heb een beetje pech gehad, een basisplaats opeisen is niet gelukt. Nu komt het er op aan speelkansen te krijgen want je wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen. Je wordt ook fysiek sterker door wedstrijden te spelen. Het wordt ook belangrijk om bij een nieuwe coach een goede indruk te maken."

De trainer koos ook tegen Lierse voor Vanden Borre. Was jij met je snelheid en wendbaarheid geen betere keuze geweest?
"Het is de trainer die de ploeg opstelt. Waarom hij bepaalde keuzes maakt, dat moet je aan hem vragen."

Wat verwacht je van de kwalificatiewedstrijden tegen Maccabi Haifa?
"Het zal sowieso moeilijk worden, zij zitten ook niet voor niets in de laatste voorronde. Barda heeft ons verteld dat het een stugge ploeg is."

De voorbije wedstrijden liep het allemaal toch wat minder vlot. Waaraan ligt dat volgens jou?
"We spelen nochtans hetzelfde systeem maar na een zware voorbereiding mis je misschien wat frisheid. De voorbereiding is zo opgebouwd dat je in het midden van het seizoen niet te vermoeid bent en dat je de kans op blessures minimaliseert."

Is het niet vreemd dat na 2 speeldagen geen enkele ploeg 6 op 6 telt?
"Dat is het bewijs dat alle ploegen over kwaliteiten beschikken om het verschil te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties