Witsel bezorgt Benfica de kwalificatie

Maarten Verhoeven
| 70 reacties

Benfica heeft de terugwedstrijd met 3-1 gewonnen van Twente. Witsel eiste een hoofdrol op met twee doelpunten.

De heenwedstrijd in Enschede was geëindigd op 2-2. Twente moest dus scoren om zich te kwalificeren, maar het was Benfica dat de match stevig in handen nam. In de eerste helft misten de Portugezen nog tal van kansen en kwam Twente goed weg met een brilscore aan de rust.

Na de pauze was het vizier van de Benfica-spelers beter afgesteld. Axel Witsel zag zijn moment gekomen. Na doorkoppen van Luisao werkte de Rode Duivel de bal in doel met een knappe omhaal. Even later kon Luisao een hoekschop van Aimar binnenkoppen en was de wedstrijd gespeeld.

En het werd nog erger voor Twente. Cardozo loodste alweer Witsel doorheen de verdediging en die werkte oog in oog met de doelman proper af. Ruiz kon met een kopbal in de slotfase nog milderen, maar Benfica was duidelijk een maatje te groot voor de Tukkers en kwalificeerde zich verdiend voor de Champions League.