Interview Hubert: "Ik knap het vuile werk op maar voel me er goed bij"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Hubert: "Ik knap het vuile werk op maar voel me er goed bij"
Foto: © SC

Racing Genk heeft een prachtige week achter de rug met kwalificatie voor het kampioenenbal. Wij hadden een gesprek met aanvoerder David Hubert, die de focus nu opnieuw volledig op de competitie wil leggen.

Robby Morren vanuit Genk

Het is toch een vreemde vaststelling dat KV Mechelen na 4 speeldagen leider is met 9 op 12 en dat de topclubs al snel zoveel punten lieten liggen, vind je niet?
"De focus van de topclubs heeft tot nu toe gelegen op de Europese voorrondes. De prioriteit was om zich te plaatsen voor Europees voetbal en daardoor gaat het dan wat minder in de competitie. Het is natuurlijk heel mooi voor het Belgisch voetbal dat 4 clubs zich konden plaatsen."

"Wij konden ons plaatsen voor de Champions League, we zijn zeker van Europees voetbal tot half december maar nu moet de focus terug naar de competitie gaan. Dat we punten lieten liggen, heeft ongetwijfeld met die voorrondes te maken. Veel jongens hebben alle matchen moeten spelen want onze kern is niet zo groot. Dat is vermoeiend, zowel fysiek als mentaal en de concentratie gaat wat verminderen. Dat moeten we nu rechtzetten want we mogen de voeling met de top niet verliezen."

Dan moet je natuurlijk winnen tegen KV Mechelen. Wat verwacht je van die wedstrijd?
"Wij zitten vol vertrouwen na onze kwalificatie. KV Mechelen is daarentegen prima gestart, net als vorig jaar toen ze ook zulk een sterke start kenden. Het is een toffe ploeg om tegen te spelen, zij voetballen goed georganiseerd."

Voor jou persoonlijk loopt het als een trein. Je bent aanvoerder, je werd kampioen, je won de Supercup, je bent Rode Duivel en je speelt nu Champions League. Hoe ga je daarmee om?
"Het gaat inderdaad heel snel, daar heb ik nog met enkele ploegmaats over gesproken. Het is belangrijk dat we niet vergeten te genieten. Voor mij was het inderdaad een superjaar maar dat gaat enkel door hard werken en het is dankzij de club en dankzij de ploeg. Iedereen vecht voor iedereen, we spelen goed in blok."

Jij knapt heel veel werk op, je bent heel belangrijk voor de ploeg maar je staat wel veel minder in the picture dan bijvoorbeeld Vossen of De Bruyne.
"Ieder heeft zijn eigen taak op het veld. Zo moet ik de gaten dichtlopen en het vuile werk opknappen. Ik wil natuurlijk ook scoren en beslissend zijn maar ik voel me goed bij mijn taken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties