Toppers en floppers: Speeldag 5

Dirk Pieters
| 15 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 5
Foto: © SC

Ook op de vijfde speeldag had onze redactie opnieuw keuze genoeg om de toppers en floppers (pechvogels) te vinden van dit weekend. Dit zijn de 'gelukkige winnaars'.

TOPPERS:

Yakini Iddi: Als Julien Gorius niet beslissend is voor KV Mechelen, dan heeft de club nog altijd Cordaro en Yakini Iddi rondlopen. Vooral die laatste was tegen Racing Genk uitstekend. Bleef negentig minuten lang strijden en lopen. Was ongetwijfeld de beste man op het veld.

César Arzo: De verdediger van AA Gent speelde een beresterke partij tegen Lierse. Zowel verdedigend als aanvallend zorgde Arzo voor het verschil. Het is duidelijk waarom Gent-trainer Sollied van Arzo de nieuwe aanvoerder heeft gemaakt. Het was al van maart geleden dat de club nog eens de nul konden houden op eigen veld in competitieverband.  

Bespuwde Bob Peeters: Het is triestig om vast te stellen dat Bob Peeters zo wordt aangevallen. Cercle Brugge had aan het begin van het seizoen geen al te hoge verwachten en de oefenmeester moest het stellen met heel wat youngsters. Opmerkelijk dat Peeters een sterke seizoensstart kent met zijn elftal. Met overwinningen tegen AA Gent en Racing Genk en een overwinning afgelopen weekend op het veld van Westerlo start Cercle Brugge met een 10 op 15. Een knap resultaat van een trainer die dit weekend werd ‘aangevallen’ op het veld van Westerlo.

FLOPPERS

Penaltyprobleem bij Anderlecht: Het ziet er naar uit dat Anderlecht het penaltyprobleem maar niet kwijt geraakt. Ook dit weekend liep het in de topper tegen Club Brugge  twee keer mis. Zowel Jovanovic als Kljestan deden de netten niet trillen. Europees heeft paars-wit nog een kater van de strafschoppenreeks in augustus 2010, maar ook deze keer waren de missers best zuur te noemen. Ook op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen liet Anderlecht al een kans liggen vanop de stip tegen OH Leuven met een nederlaag tot gevolg. Toen was het Lukaku die de kans onbenut liet.

Wissels van Riga: Standard was bijna zeventig minuten baas zonder echt goed voetbal te spelen tegen Beerschot. Het zag er lange tijd naar uit dat de bezoekers dit niet meer uit handen zouden geven, maar Standard-coach Riga dacht daar anders over. Met de wissels van Leye en Berrier zakte de ploeg helemaal weg. Beerschot nam het initiatief over en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. In de slotfase kon het nog alle kanten uit, maar het was duidelijk dat de Luikse club de drie punten dom te grabbel gooiden op het Kiel. In schril contrast bij de thuisploeg waar de wissels wel voor het verschil zorgden.

Everiste Ngolok: Als middenvelder vijf wedstrijden spelen en vijf gele kaarten slikken is een serieus gemiddelde. Elke speeldag wist Ngolok een gele kaart te slikken en mist daardoor het volgende duel van Westerlo op het veld van Standard. Aan dit tempo gaat Westerlo nog veel schorsingsdagen tegenkomen van zijn middenvelder dit seizoen. Een beetje teveel temperament?  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties