Groep G: Engeland zuinig voorbij Wales

In Groep G staat Engeland aan de leiding dat dinsdag zuinig won van Wales. Zwitserland won met 3-1 van Bulgarije. In dat duel was Shaqiri de man van de match.

Engeland – Wales 1-0
Engeland ging  voor de aanval, maar zag de kansen steeds naast doel gaan. Young was wel trefzeker na ruim een halfuur spelen. De score kon makkelijk oplopen, maar de bal had niet veel zin om tussen de palen te rollen.

In de tweede periode kwam Wales ook af en toe eens dreigen, maar ook bij hen wou de bal er niet in. Engeland blijft eerste, Montenegro behoudt de tweede plaats en heeft een match minder gespeeld.

Zwitserland – Bulgarije 3-1
Bulgarije kwam al vroeg op voorsprong dankzij Ivanov. De Zwitsers wisten de rust te herstellen en kwamen in de eerste helft nog op gelijk hoogte.

Na ruim een uur spelen bracht Shaqiri Zwitserland op 2-1. Bulgarije kwam na dat doelpunt ook nog eens met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Milanov. Shaqiri scoorde in de laatste minuut zijn derde doelpunt van de avond.