Benteke: "Ik aas niet op revanche"

Jarryd Naegels
| 17 reacties
Benteke: "Ik aas niet op revanche"
Foto: © SC

Christian Benteke trainde gisteren voor het eerste mee bij Racing Genk. De aanvaller begint met veel vertrouwen aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan.

De spits van Genk speelde tussen 2006 en januari 2009 al eens bij de Limburgers. Toen keerde hij terug naar Standard. De Rouches leenden Benteke echter uit aan Kotrijk en KV Mehelen. "Ik ben ontgoocheld in al die uitleenbeurten."

"De club wilde me dit seizoen ook weer uitlenen, dat wou ik niet meer. Het was tijd voor iets anders", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Telkens als het ging om spelers die moesten vertrekken, viel mijn naam. Daar had ik genoeg van."

Genk verliet hij in 2009 nochtans omdat hij er te weinig speelde. "Dat is het verleden", merkt de spits op. "Daar denk ik nu niet meer aan. Het is mijn bedoeling om ervaring op te doen bij Genk. Ik aas niet op revanche, maar ik wil voor mezelf een goed seizoen draaien."

Bij Standard zijn er enkele personen waar Benteke moeite mee heeft. "Met de club had ik geen problemen, maar wel met enkele personen die er nu nog zijn", doelt de spits op Pierre François. "Ik kijk uit naar het duel met Standard over twee weken."

In de Champions League zal hij al niet spelen. "Dan ben ik niet speelgerichtigd. Dat is echt jammer, want het is een jongensdroom. Maar ik zal de ploeg langs de kant steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties