Sarr: "Bij Genk ben ik een kleine"

Sarr: "Bij Genk ben ik een kleine"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Mohamed Sarr is terug in het land en dat zullen ze in Genk geweten hebben. De 27-jarige Senegalees wil immers zijn mislukt avontuur bij Hércules vergeten en zich richten op een basisplaats bij de Limburgers. Zodra hij speelgerechtigd is welteverstaan.

Bij Hércules speelde Sarr slechts vier wedstrijden. Een moeilijke situatie voor iemand die bij Standard jarenlang titularis was. "Het was een jaar waarin niets goed uitdraaide. Ik had geen deftige voorbereiding in de benen nadat ze me bij Standard aan de kant hadden geschoven. De ploeg speelde sterk in de eerste seizoenshelft, waardoor er weinig reden was om te wisselen. En ga zo maar door", zegt hij in HLN.

"Normaal krijg je als centrale verdediger meerdere kansen per seizoen. Dan is er weer iemand geblesseerd of een ander geschorst. Maar telkens ik die kans kreeg, was ik ziek of out. Ik heb in heel mijn carrière al veel geluk gehad, maar vorig seizoen viel alle pech op mijn hoofd. Geloof me: als ik er vijf wedstrijden op rij had kunnen spelen, was ik blijven staan."

"Toen ik vertrok bij Standard was ik een man met een status, maar voor Genk ben ik klein, un petit. Ik heb hier nog niks bewezen", vervolgde hij. "Een oude trainer van me heeft me ooit gezegd: 'In het voetbal is niets voor eeuwig.' Toen ik in 2003 bij Standard arriveerde, zei een journalist me: 'Wat kom jij hier doen, achter Dragutinovic, Béda en Onyewu? Je bent vierde keus.' Wel, ik heb die man toen gezegd dat ik een winnaar ben, dat ik gekomen was om te winnen. Heb ik ook gedaan. Et voilà, vandaag wil ik bij Genk hetzelfde herhalen: ik ben een winnaar, ik ben hier gekomen om te winnen. Misschien zelfs de titel, want het potentieel is aanwezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties