Huysegems mag dit jaar niet meer spelen voor Lierse
Jarryd Naegels
| 66 reacties
Huysegems mag dit jaar niet meer spelen voor Lierse
Foto: © SC

Lierse zal dit jaar geen beroep kunnen doen op Stein Huysegems. Door een strikte toepassing van de bondsreglementen mag de aanvaller niet in actie komen voor 1 januari 2012.

Huysegems ontbond eind augustus zijn contract bij Racing Genk en tekende begin september een deal bij Lierse. Er werd gezegd dat de spits dit weekend in actie mocht komen, maar het reglement van de Belgische voetbalbond houdt dat tegen.

Volgens de dienst aansluitingen van de bond was Huysegems namelijk geen vrije speler op het moment dat hij zijn contract tekende op Het Lisp. Bondsreglement artikel 941 en 1104 geeft immers aan dat een speler alleen vrij is als het contract voor 30 juni wordt ontbonden. Aangezien dat niet het geval is bij Huysegems, mag hij niet meer spelen dit jaar.

Het uitvoerend comité kan wel een uitzondering toelaten, maar die kans lijkt klein. Mark De Man, die onlangs een contract bij derdeklasser KSK Hasselt tekende, zit in dezelfde situatie als Huysegems.

Davino Verhulst, die ook na 30 juni zijn contract heeft ontbonden, is wel meteen speelgerechtigd. Dat komt omdat STVV een keepersprobleem heeft. Het reglement voorziet daar een uitzondering voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21689 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties