Maes: "Kleine zaken altijd in voordeel van topclub"

Nico Wieme
| 46 reacties
Maes: "Kleine zaken altijd in voordeel van topclub"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren moest in extremis zijn meerdere erkennen in Club Brugge. Met elf man had de thuisploeg lange tijd uitzicht op een punt, maar na de uitsluiting van Benji De Ceulaer was de organisatie even weg. "Zoveel kansen creëren en zo weinig doelpunten. We waren weer niet efficiënt genoeg."

Nico Wieme vanuit Lokeren

Peter Maes baalde als een stekker na de nipte 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Vooral de vele kleine zaken die steevast in het voordeel van de Bruggelingen werden gefloten, zaten de Lokerse trainer dwars. "De fase die voorafgaat aan de 0-1 is betwistbaar. Niki Zimling begaat in mijn ogen een fout op Ivan Leko. Ook aan de rode kaart van Benjamin De Ceulaer gaat een fout van Club Brugge vooraf. De kleine zaken worden altijd in het voordeel van een topploeg gefloten."

De Limburger zag Lokeren een goede match spelen tegen Club Brugge. "We zetten een goede organisatie neer. We wisten waar we Club konden treffen. We hebben echt heel veel kansen gecreëerd, maar we toonden ons eens te meer weinig efficiënt."

Veldbezetting niet goed

Na de rode kaart voor De Ceulaer ging het licht uit bij Lokeren. "Mijn spelers hebben de veldbezetting niet goed uitgevoerd. Met het inbrengen van Björn Vleminckx wist ik dat we de buitenkanten van Club moesten afsluiten en dat is niet gebeurd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties