Interview "Hopelijk kunnen we een afstraffing tegen Club vermijden"

Fabian Morren
| 15 reacties
"Hopelijk kunnen we een afstraffing tegen Club vermijden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dessel Sport krijgt woensdagavond het bezoek van Club Brugge. De derdeklasser heeft pas een nieuw stadion en mag nu dus ook een klepper ontvangen.

De Kempense club koos er dan ook bewust voor om het thuisvoordeel niet te verkopen. Woensdag trekt Club dus naar het Armand Melis Stadion. "Het wordt morgen een feestdag in Dessel", glundert voorzitter Willy Mermans tegenover onze redactie. "We verwachten een kleine 4.000 toeschouwers."

Het zijn ongetwijfeld spannende dagen voor u als voorzitter van Dessel?
Ja, dat kun je wel stellen. Het zijn héél spannende dagen. Zoiets maken wij hier niet veel mee. We zijn dan ook zeer gelukkig met de loting. We wilden eigenlijk tijdens de voorbereiding al een oefenwedstrijd tegen een eersteklasser spelen om ons nieuw stadion in te huldigen. Dat is door omstandigheden toen niet gelukt. Dankzij de spelers en de sportieve cel zijn we nu tot in deze fase van de beker geraakt. Ons nieuw stadion is meteen een perfect uithangbord. Bovendien krijgen we nu aandacht van de nationale pers.

Jullie besloten om het thuisvoordeel niet te verkopen aan Club Brugge. Was dit voor de spelers geen mooie kans om in een groot stadion als Jan Breydel te spelen. Enkele jaren geleden speelden jullie nog op het veld van Anderlecht in de beker.
Wij speelden al meerdere malen in het Jan Breydelstadion. Enkele jaren geleden, toen wij en Cercle nog in tweede klasse speelden, kwamen we er jaarlijks. Uiteraard speelden we toen niet voor het aantal toeschouwers dat Club Brugge heeft. We verwachten morgen een kleine 4.000 fans. Met deze affiche zouden er ook geen 15.000 toeschouwers in Brugge zitten. Bovendien speelden we ook al in andere grote stadions. Denk maar aan Waregem, Antwerp of Mechelen.

Voor Club Brugge is het een druk programma. Hopen jullie er niet op dat blauw-zwart Dessel zal onderschatten?
Ze hebben een zeer drukke agenda, met onder meer Europees voetbal. Ze zullen ook niet zwaar tillen aan deze wedstrijd. Toch denk ik niet dat er echt sprake zal zijn van onderschatting. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, hé. We rekenen niet op een stunt, maar ergens is er uiteraard wel een heel, heel klein beetje hoop. Maar ik zal al blij zijn met een eervol resultaat. Ik vrees er niet voor, maar ik hoop dat we een nederlaag met heel zware cijfers kunnen vermijden. Het wordt morgen sowieso een feestdag in Dessel. Voor de spelers is het ook een belangrijke dag. Zij kunnen zich misschien in de kijker spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties