Club Brugge dankt kwalificatie aan gemiste penalty

Cruciaal moment in de bekerwedstrijd tussen Dessel en Club Brugge. Bij een 2-0 voorsprong krijgt Dessel een tweede strafschop. We zitten dan al in de tweede helft, dus staat de leider in de Jupiler Pro League op de rand van de uitschakeling.

In de eerste helft was Dessel al op voorsprong gekomen met behulp van een penalty. Van Gijseghem beging een trekfout op Van Lieshout en Asubonteng maakte er vanop de stip 1-0 van. Nog voor rust verdubbelde de derdeklasser zijn voorsprong.

En na de pauze kreeg Dessel dus nog een tweede penalty. Asubonteng durfde plots niet meer trappen. De reden: hij had Hoefkens met Coosemans zien praten net na de penaltyfout. Hoefkens en Asubonteng waren vroeger nog ploegmaats bij Beerschot en de speler van Dessel vreesde dat Hoefkens een gouden tip had verschaft aan zijn doelman.

Dus zetten Alan Ven zich achter de bal. "Ik had nog nooit een strafschop gemist, dus ik nam mijn verantwoordelijkheid", aldus Ven in HLN. Maar hij miste, en Club wist het nog te halen met 2-3. "Ik trapte te slap. Wij hadden gewonnen als het 3-0 geworden zou zijn. Ik ben er echt kapot van. Waarom moest dit juist nu gebeuren? Ik ben totaal leeg, zowel fysiek als mentaal."