Interview Reynders: "Geen zelfdiscipline? Dan volgt een geldstraf"

Melissa Maes
| 20 reacties
Reynders: "Geen zelfdiscipline? Dan volgt een geldstraf"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren pakte dit seizoen al tal van gele en rode kaarten. Trainer Peter Maes is dat beu en dreigt met geldboetes als zijn spelers nog onnodig in het boekje van de scheidsrechter verdwijnen. Sportief directeur Willy Reynders kan zich in die beslissing vinden.

“Zeker bij ons is zo’n maatregel nodig. We zitten in een situatie waarbij al vier spelers het veld moesten verlaten. Zo’n dingen mogen nooit gebeuren en dus is er nood aan meer zelfdiscipline”, laat Willy Reynders weten aan onze redactie.

Tegen KV Mechelen wist Lokeren met 0-2 te winnen, maar ook dan stond de Oost-Vlaamse club nog met tien man op het veld na de uitsluiting van Tiko. “Een speler type Tiko heeft zichzelf niet in de hand. Hij reageerde op provocaties door te duwen en dan krijgt hij opnieuw een kaart onder de neus geschoven. Dat is onnodig.”

“We moeten niet enkel met de vinger wijzen naar de spelers. Ook de scheidsrechters leven gewijzigde richtlijnen na. In het begin van het seizoen zijn zij altijd wat strenger en niet alle kaarten zijn altijd terecht.”

Lokeren staat momenteel op de dertiende plaats met acht punten uit evenveel wedstrijden. “In het begin van een competitie geeft een klassement een vertekend beeld. Na zes matchen hadden we al tegen drie toppers gespeeld.”

“De ploeg speelt goed. Tegen Anderlecht en Club Brugge waren we kwalitatief sterk. Ondertussen hebben we van Eupen gewonnen in de Beker van België en we hebben afgelopen weekend drie punten gepakt tegen KV Mechelen.”

Zaterdag staat de verplaatsing naar Bergen op het programma. “Ik heb een goed gevoel bij die match. Vorig seizoen was onze start ook niet goed, maar zaten we toch in play-off 1”, besluit Reynders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties