Interview KV Mechelen: "Borst vooruit en blijven werken"

KV Mechelen: "Borst vooruit en blijven werken"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Is er een probleem bij KV Mechelen? Week na week zakt de eerdere leider verder weg. Na de nederlagen tegen Bergen en Lokeren legde onze redactie zijn oor te luister in de spelersgroep.

Om één of andere reden lukt het niet meer voor KV Mechelen. Uit zijn eerste vijf wedstrijden puurde Malinwa tien punten. Tegen Genk werd nog een gelijkspel behaald, maar daarna kreeg het een rammeling van promovendus Bergen om vorige week dan in eigen huis met 0-2 de boot in te gaan tegen Lokeren dat een helft met tien man speelde.

De spelersgroep houdt er de moed echter in. Op het woord 'crisis' reageren ze zelfs geprikkeld. "Ik hoor overal het woord crisis vallen", fronst David Destorme de wenkbrauwen. "Dat klopt toch niet? Daarbij het spel is veel beter dan ons puntenaantal doet vermoeden."

Sommigen nemen het zelfs positief op. "Elk jaar kent KV een dipje, beter nu dan aan het einde van het seizoen", aldus Kenny Van Hoevelen. "We zitten er nu midden in. Wat we moeten doen? Borst vooruit en blijven werken."

Anderen hebben dan weer een meer genuanceerde mening. Zoals Abdul Yakuni Iddi, die vindt dat er meer concurrentiestrijd moet komen. "Sommige jongens zijn te zeker van hun plaats en daarom is de honger in deze groep niet groot genoeg."

Verdediger Boris Pandza vindt dan weer dat KV Mechelen niet door het geluk gediend wordt. "De wedstrijd van vorige week zaterdag is een perfect voorbeeld", aldus Pandza. "Vorig seizoen speelden we de eerste speeldag tegen Lokeren. Zij hadden een hoop kansen, maar kregen de bal er niet in. Zaterdag hadden ze er twee en ze waren alletwee binnen."

"In onze eerste vijf wedstrijden dit seizoen kregen wij misschien minder kansen dan zaterdag in één wedstrijd, maar toen vlogen die ballen er wel in, zaterdag niet. Zo simpel is dat. Maar het kan snel keren, we hebben gewoon een overwinning nodig en dan zijn we terug vertrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties