Interview "Fluitconcert richting Coulibaly misplaatst"

Melissa Maes
| 11 reacties
"Fluitconcert richting Coulibaly misplaatst"
Foto: © SC

Elimane Coulibaly werd zaterdag door eigen publiek uitgefloten bij zijn invalbeurt. “Ik denk dat het komt door de transfergeruchten. Ik wil nochtans graag bij Gent blijven en mijn contract verlengen”, reageerde de aanvaller na de match.

Onze redactie ging eens luisteren bij supportersclubs van blauw-wit. Er blijkt een andere reden achter het fluitconcert te zitten. “De fans hebben hun buik vol van de lakse manier waarop Elimane Coulibaly voetbalt”, laat Kenny Sergeant weten van de Buffalo Bulls.

“Hij mekkert op zijn ploegmaats bij eigen balverlies en hij doet geen moeite om de bal opnieuw te gaan veroveren. Het gaat dus zeker niet over de transfergeruchten. Een deel van de supporters wil dat Coulibaly blijft, het andere gedeelte ziet hem liever vertrekken.”

Het is vreemd dat fans een speler van hun favoriete club uitfluiten. Supporters horen toch altijd achter hun ploeg te staan? “Bij een invalbeurt was dat inderdaad niet nodig”, besluit Sergeant.

"Als supporter moet je uw eigen ploeg blijven aanmoedigen"
Filip Raes
is voorzitter van de Supportersfederatie KAA Gent. Hoe voelt hij zich bij de reactie van de fans richting Coulibaly? “Dat had niet mogen gebeuren. Als supportersfederatie staan wij zeker niet achter de actie van die kleine minderheid.”

“Coulibaly is niet de meest elegante speler, maar als supporter moet je altijd uw ploeg blijven aanmoedigen. Ook de spelers die soms eens wat minder presteren. Maar hij legde die fans zaterdag het zwijgen op door die strafschop binnen te trappen tegen OHL.”

“Op die manier neemt hij verantwoordelijkheid op en zal hij opnieuw vertrouwen krijgen en zijn niveau kunnen opkrikken", aldus Raes.

"Fluitconcert absoluut misplaatst"
Ook ondervoorzitter Dirk Vos is niet te spreken over het gedrag van enkele supporters. “Het fluitconcert was minimaal en werd direct overstemt door de aanhang die het wel opneemt voor Coulibaly. Maar het was absoluut misplaatst.”

“Hoe kan Coulibaly gemotiveerd invallen op zo’n manier en hoe kan je uzelf supporter noemen als je zo reageert? De Supportersfederatie KAA Gent keurt dit absoluut niet goed en wil dan ook een gesprek met die kleine aanhang. We gaan verder ook reageren via supportersclubs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties