Kisuya: "Ik zag transfer naar Beerschot wél zitten"

Melissa Maes
| 13 reacties
Kisuya: "Ik zag transfer naar Beerschot wél zitten"
Foto: © SC

De transferperiode is bijna zes weken gesloten, maar Beerschot kan nu toch zijn nieuwe Keniaanse aanwinst Collins Kisuya ontvangen. “Ik ben hier niet tegen mijn zin.”

Het was lang wachten op de komst van Collins Kisuya door een visumprobleem. “Het was aanvankelijk onduidelijk of we eerst een visum dan wel een arbeidskaart moesten vragen”, laat begeleider Carlo Vandekerkhof weten op de clubwebsite.

“Dan was er nog een medisch attest waarvan de Belgische ambassade in Nairobi een kopie had gestuurd naar de RVA hier, maar dat moest blijkbaar een origineel zijn. Heel wat miscommunicatie die veel tijd heeft gekost.”

Maar laat één ding duidelijk zijn, de 22-jarige linksback is blij dat hij in België is. “Ik heb tegen niemand gezegd dat ik deze transfer niet zag zitten, maar het werd wel geschreven. Mijn familie is trots op mij en dit is een goede kans om mijn leven te verbeteren.”

In 2007 was Colo al zes weken bij Beerschot om te testen met een aantal landgenoten in de B-kern. Enkel Victor Wanyama werd toen een contract aangeboden. Nu krijgt Kisuya alsnog zijn kans en tekent voor één jaar, met een optie op een tweede jaar.

“Mijn wens is om te spelen. Heel graag zelfs. Ik wil mijn best doen voor de ploeg en hier zo lang mogelijk blijven.” Kisuya zal met het rugnummer negentien spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties