Analyse Het sterkste elftal van afgelopen weekend

Dirk Pieters
| 29 reacties
Het sterkste elftal van afgelopen weekend
Foto: © SC

Onze redactie gaat vanaf heden op zoek naar het meest sterke elftal van de afgelopen speeldag. Deze week ziet de selectie er als volgt uit in een 4-3-3-systeem.

Voor ons elftal selecteren we deze week als coach: Bob Peeters. De oefenmeester van Cercle Brugge blijft het tegen alle verwachtingen in uitstekend doen. Afgelopen weekend won het nog met 1-2 op het veld van KV Mechelen. We kennen Peeters als de clown die op zoek ging naar Roemenen tijdens het EK 2000 als analist met een gigantische koptelefoon op zijn hoofd, maar wat Peeters nu laat zien is indrukwekkend. Met een minimum aan middelen haalt hij momenteel een maximaal rendement.

Doelman: Bart Deelkens hield Westerlo recht tegen OH Leuven. De eersteklasser mocht Deelkens dankbaar zijn. Met enkele uitstekende reddingen hield hij zijn team op cruciale momenten recht. Uiteindelijk moest hij zich wel één keer omdraaien, maar hij had een groot aandeel in het gelijkspel tegen OH Leuven.

Verdediger: Carl Hoefkens speelde tegen AA Gent een goede wedstrijd. De verdediger van blauw-zwart lag regelmatig onder vuur, maar tegen Gent stond hij er opnieuw tot het noodlot toesloeg. Een zware blessure en een revalidatie van minstens drie maanden.

Verdediger: Jeremy Sapina  kwam dit seizoen voor het eerste aan de aftrap na een zware blessure en was meteen één van de sterkhouders achterin. De verdediger mocht na negentig minuten spreken van een succesvol debuut.

Verdediger: Cheikhou Kouyaté doet het opmerkelijk goed achter in bij paars-wit. De ideale aanvuller voor Ronald Juhasz centraal achterin. Opvallend is dat de Senegalees in acht wedstrijd ook nog geen enkele rode of gele kaart wist te slikken. Kouyaté blijft volhouden dat hij geen verdediger is, maar het is duidelijk dat hij ook daar zonder problemen zijn plan kan trekken.

Verdediger: Sepp De Roover staat niet altijd in de basis bij Lokeren, maar afgelopen weekend deed de verdediger het zeker niet onaardig. De 3-1 overwinning was bovendien een mooie bons voor De Roover.

Middenvelder: Ivan Leko is dit seizoen al goed voor zes assists. De draaischijf bij Lokeren had ook afgelopen weekend een voet in alle drie de doelpunten van zijn club. Het was al enkele weken geleden dat hij nog eens de volle negentig minuten mocht spelen, maar dit weekend zag men bij Lokeren opnieuw de geniale middenvelder waar ze zo op hoopten.

Middenvelder: Vadis Odjidja speelde tegen AA Gent een uitstekende wedstrijd. Met een schitterende dribbel zetten hij Meunier op weg naar de openingstreffer, maar dat was niet zijn enige uitschieter. De hele wedstrijd door strooide hij met schitterende passen. Momenteel misschien wel de beste middenvelder op de Belgische velden.

Middenvelder: Hernan Losada blijft enorm belangrijk voor Beerschot. De Argentijn was afgelopen weekend goed voor twee doelpunten en brengt zo zijn totaal al op zes in acht wedstrijden. Een uitstekend gemiddelde voor een middenvelder. Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Westerlo wist Losada al eens twee doelpunten te maken in één wedstrijd.

Aanvaller: Milan Jovanovic blijft een speciale man. De aanvaller van Anderlecht bezorgde zijn ex-club Standard een serieuze afstraffing. Met een assist en een doelpunt had hij een groot aandeel in de 5-0 overwinning van paars-wit.

Aanvaller: Jeremy Perbet is aan een fenomenaal seizoen bezig. Met elf doelpunten uit negen wedstrijden zit de aanvaller van Bergen aan een onwaarschijnlijk gemiddelde. Twee wedstrijden wist hij niet te scoren, maar in alle andere wedstrijden was hij steeds aan het vieren. Ook afgelopen weekend knalde hij er ééntje tegen de netten, maar gaf hij bovendien ook nog een assist.

Aanvaller: Dieumerci Mbokani prikte er dit weekend ook ééntje (eigenlijk twee, maar zijn andere doelpunt werd onterecht niet toegekend) tegen de netten. Zijn doelpunt op aangeven van Jovanovic was een juweeltje. De aankoop van Mbokani was volgens velen een serieuze gok, maar tot nu toe doet Mbokani het zeker niet onaardig.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties