Reactie Van der Elst: "Het is nu 3 op 3, hé"

Fabian Morren
| 0 reacties
Van der Elst: "Het is nu 3 op 3, hé"
Foto: © SC

Niets dan opgeluchte gezichten bij Sint-Truiden na de eerste overwinning van het seizoen. "Dit doet me veel plezier", aldus coach Franky Van der Elst.

Na 1 op 15 is de eerste zege voor Franky Van der Elst eindelijk binnen. “Het is 3 op 3 nu, hé”, lacht Van der Elst op de website van STVV. “Maar het gaat niet zozeer over mij. Ik denk dat vandaag gewoon iedereen gelukkig is.  Iedereen die iets te maken heeft met Sint-Truiden.”

“Ik ben het gelukkigst voor de spelers. Die hebben al heel dikwijls hard gewerkt, maar telkens het deksel op de neus gekregen. Vandaag hebben ze er ook hard voor moeten werken en is het eindelijk eens gelukt. Dat doet me veel plezier.”

“We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en komen snel op voorsprong. Nadien nam Lierse het over en hadden we het wat moeilijker om eruit te komen. We trapten de bal zomaar weg op het moment dat het niet hoefde. Dat deden we de eerste helft een paar keer en bleven we onder druk staan. Lierse kon met die druk echter niets aanvangen en dwong geen kansen af.”

"Geen fouten gemaakt"
“We wisten met die tussenstand dat Lierse wel zenuwachtig zou gaan worden. Dat gebeurde ook, onder meer met die rode kaart voor hen. Dan wisten we dat het wat makkelijker zou worden voor ons. Toen Reza de strafschop omzette, wisten we dat de wedstrijd was gespeeld.”

Sint-Truiden hield zowaar ook de nul. “We hebben geen fouten gemaakt”, merkt de Truiense coach op. “We moeten eerlijk toegeven dat dat in de voorbije wedstrijden wel gebeurde. We waren goed geconcentreerd en stonden kort bij elkaar. De jongens hebben ook niks weggegeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties