Relletjes na topper Waasland-Beveren en Antwerp

Fabian Morren
| 172 reacties
Relletjes na topper Waasland-Beveren en Antwerp
Foto: © SC

Het is zondag na de derby tussen Waasland-Beveren en Antwerp tot relletjes gekomen tussen de supporters van beide clubs. Fans van Antwerp kwamen tussen hun collega's van Waasland-Beveren terecht.

Er waren veel fans van Antwerp meegekomen naar de Freethiel. Omdat het bezoekersvak te klein was, werden sommige supporters van Antwerp tussen de thuisfans geplaatst.

"Het waren plaatsen die niet bezet waren door onze eigen supporters, maar wel rechtstreeks toegang hadden tot de thuisvakken", vertelt Dirk Poppe, de manager van Waasland-Beveren. Ondanks de extra veiligheidsmaatregelen waren er toch enkele hete standjes op de tribune. Er werd wat geduwd en getrokken en één vrouw begon te hyperventileren. .

"Niet alleen na de wedstrijd, maar ook tijdens de wedstrijd is het heel vervelend geweest voor onze eigen supporters. Ik wil dan ook heel nadrukkelijk vanuit de club onze excuses aanbieden aan de eigen supporters. Dit hebben we echt niet gewild", benadrukt Poppe tegenover TV Oost.

Bij Antwerp zegt men er alles aan gedaan te hebben om problemen te voorkomen. "We kregen in totaal maar 1100 kaarten, maar uiteindelijk bleken er 2500 supporters van onze club te zijn. We hadden dubbel zoveel stewards bij om er mee voor te zorgen dat alles rustig bleef. Ook onze bussen werden bekogeld met stenen bij het vertrek, maar het zijn altijd maar enkelingen die het om zeep helpen voor de 9000 anderen en dat is jammer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties