Interview Jørgensen: "Journalisten: wij kunnen wel toppers winnen"

Melissa Maes
| 8 reacties
Jørgensen: "Journalisten: wij kunnen wel toppers winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jesper Jørgensen speelt de laatste weken op een bijzonder hoog niveau bij AA Gent. De Deen heeft honger en eet niets liever dan drie punten. Ook een overwinning tegen Club Brugge tijdens de bekerwedstrijd zou de middenvelder smaken. Dat liet hij onze redactie verstaan.

Woensdag staat het bekerduel tegen Club Brugge op het programma. Dat wordt een hevige match?

“We moeten het spel spelen zoals wij dat willen. In onze competitieontmoeting speelden we niet op ons topniveau. Club Brugge heeft  twee zware weken voor de boeg, hopelijk kunnen we daar ons voordeel uit halen.”

“Daarnaast hebben we ook een grote honger om de journalisten te bewijzen dat we wel kunnen winnen van grote clubs zoals Anderlecht of Club Brugge. Hopelijk bewijzen we dat vanavond al.”

Je hebt al vijf doelpunten achter je naam staan, wat is je geheim als middenvelder?

“De trainers geloven in me en mijn eerste doelpunt tegen Standard gaf me heel veel vertrouwen. Daarnaast werk ik ook hard op training. Ik wil altijd maar beter en beter worden."

Ben je op de hoogte dat de Deense bondscoach, Morten Olsen, zaterdag aanwezig was tijdens AA Gent – Lokeren?

“Is dat echt zo? Neen, dat wist ik niet. Als dat klopt, dan ben ik heel tevreden dat hij de tijd nam om naar me te komen kijken. Ik denk wel dat ik dat verdien. Het toont toch aan dat ik hier enkele goeie dingen doe. Was hij echt aanwezig? Dat is wel een aangename verrassing om te horen.”

Krijg je veel aandacht van de Deense pers?

“Niet zoveel zoals ik zou willen. In Denemarken denken ze dat ik een stap terug heb gezet door naar België te komen, maar dat is helemaal niet waar. Het is misschien niet slim om het te zeggen, maar ik ben wel blij dat Standard Kopenhagen heeft geklopt (3-0). Dan kunnen mijn landgenoten ook eens zien dat het voetbal in België niet zwak is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties