Standard op een diefje voorbij Zulte Waregem

Jim Bogaert
| 40 reacties

Standard heeft Zulte Waregem vanavond uitgeschakeld in de Beker. Net voor rust en net voor affluiten werd de thuisploeg genekt door een nochtans zwak spelend Standard.

Na een aftastend en rustig openingskwartier was het Standard dat voor het eerst gevaarlijk was. Op corner verlengde Van Damme met het hoofd. Buyens kon bijna scoren maar Bossut redde knap. Serwy toonde enkele keren zijn klasse, maar het volstond niet om Standard te ontregelen. Zelf zorgden Riga's troepen voor weinig spektakel in een eerste helft die synoniem stond voor controlevoetbal zonder uitgespeelde kansen. Tot in de laatste minuut Jelle Van Damme zijn moment gekomen achtte. Hij troefde kapitein De Fauw af op corner en kopte onhoudbaar voorbij Bossut. Het enige wapenfeit van de bezoekers was meteen ook beslissend. 0-1 en Essevee stond op achtervolgen.

Zulte Waregem begon de tweede helft met meer stootkracht voorin. Kalezic gooide Rossini en Sivakov in de strijd wat meteen tot meer druk richting Bolat leidde. Maréval schilderde een vrije trap  richting Bolats winkelhaak en iets later beging Goreux hands in de zestien, maar Colements zag niets. Vainquer kopte door naar Habibou. Zijn trap belandde in vak X.

Tot Sivakov iets na het uur Bolat dan toch verschanste met een verschroeiend afstandsschot. De verdiende gelijkmaker voor Essevee en het Regenboogstadion herleefde. Tot de thuisploeg alweer tegen een late domper aanliep. Seijas ging plots neer in de zestien. Colements twijfelde niet. Gonzalez verzilverde en Standard bekert verder.