Arsenal voorbij Chelsea na doelpuntenfestival

Melissa Maes
| 42 reacties

De Londense derby tussen Chelsea en Arsenal was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Romelu Lukaku kreeg twintig minuten speeltijd bij Chelsea, Thomas Vermaelen viel bij Arsenal in tijdens de slotfase.

Chelsea kwam via Frank Lampard al vroeg op voorsprong. Robin Van Persie zorgde tien minuten voor de rust voor de gelijkmaker. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in via John Terry.

De tweede periode beloofde nog heel spannend te worden. Na enkele minuten spelen in de tweede helft stond de score opnieuw gelijk via André Santos. Arsenal kwam niet veel later zelfs op voorsprong dankzij Theo Walcott.

Tien minuten voor tijd stond het opnieuw gelijk, Mata zette de 3-3 op het scorebord. Wie dacht dat het afgelopen was, zat fout. Van Persie toverde nog eens twee doelpunten uit zijn voet. Arsenal stijgt naar de zesde plek dankzij de overwinning.