Cercle pakt andermaal uit met sociaal engagement

Tomas Taecke
| 11 reacties
Cercle pakt andermaal uit met sociaal engagement
Foto: © SC

Onder het motto "Rotary en Cercle Brugge trappen polio de wereld uit" gaat Cercle van start met een nieuwe sociale actie. Polio is kinderverlamming, een ziekte waarvoor groen-zwart zich vanaf heden wil inzetten.

Wereldwijd zijn Rotary International en de Bill and Melinda Gates Foundation de uitdaging aangegaan om voor juli 2012 een half miljard dollar in te zamelen om via de actie 'End polio now' de kinderverlamming te bestrijden.

Samen met de Rotary Brugge 't Vrije slaat ook Cercle Brugge de handen in elkaar om polio aan te pakken. Om de kinderverlamming uit de wereld te helpen is er veel meer geld nodig dan dat er op dit moment beschikbaar is.

Ter gelegenheid van de wedstrijd Cercle - Anderlecht zullen meer dan 1200 Rotary-leden de wedstrijd bijwonen voor de prijs van 15 euro. Per ticket wordt er tien euro geschonken aan het fonds dat polio de wereld uit wil helpen.

Ook worden er aanstaande zondag duizend groene ballen verkocht aan vijf euro het stuk. Op de bal staat de slogan 'Cercle Brugge trapt polio de wereld uit'. Per verkochte bal kunnen twee kinderen gevaccineerd worden die op die manier gevrijwaard zijn van het virus.

Via videoboodschappen zal OIC-voorzitter Jacques Rogge de actie voor en tijdens de wedstrijd ondersteunen. Josip Weber en Jules Verriest -twee Cercle-monumenten- zullen eveneens enkele groene ballen in de tribune trappen ter ondersteuning van de actie.

Wie zondag de topper wint is op dit moment verre van zeker. Wél heeft Cercle samen met Rotary de wil om de wedstrijd tegen de kinderverlamming te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties