Interview Staelens: "Hij weet als geen ander hoe en wanneer afstand te nemen"

Jim Bogaert
| 4 reacties
Staelens: "Hij weet als geen ander hoe en wanneer afstand te nemen"
Foto: © SC

Bob Peeters doet Cercle swingen. Met realistisch, maar verzorgd aanvallend voetbal staat hij met zijn team gedeeld tweede. Een prestatie die kan tellen voor een debuterend hoofdcoach. "Hij heeft een systeem in zijn hoofd", vertelt hulptrainer Lorenzo Staelens.

"Hij is communicatief erg sterk en weet dat perfect over te brengen naar de spelersgroep. Hij heeft een systeem in zijn hoofd en wil dat perfect uitgevoerd zien. Opmerkelijk daarbij is hoe hij de spelers op hun fouten wijst. Hij zal het hen op een luchtige, soms zelfs humoristische manier duidelijk maken. Zo voelen ze zich op het moment zelf niet aangevallen, maar beseffen ze achteraf heel goed dat ze fout waren", legt Staelens uit aan onze redactie.

"In vergelijking met De Boeck staat hij heel dicht bij de groep. Maar hij weet ook als geen ander hoe en wanneer afstand te nemen. Net dat is de sterkte van Bob Peeters."

"Uiteraard ziet hij het tactisch ook goed. Wij moeten het voor een groot stuk hebben van onze organisatie en die zet hij echt wel goed. Hij speelde ook zijn hele carrière tegen verdedigers en heeft daar duidelijk veel uit geleerd."

"Ik zie mezelf als een goede aanvulling bij de technische staf. In de periode van De Boeck werd mijn werk ook geapprecieerd, maar nu heb ik het gevoel dat die appreciatie nog iets groter is", aldus een trainer die zich duidelijk goed voelt in zijn rol.

"Het hoofdtrainersschap zal echter nooit iets voor mij zijn. Te veel dingen zouden me gewoon niet liggen. Het heeft geen zin iets te doen waarbij je je niet goed voelt. Dat is vechten tegen de bierkaai", besluit de voormalig winnaar van de Gouden Schoen (1999).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties