Defensieve problemen bij Susic tegen Portugal

Jim Bogaert
| 1 reacties
Defensieve problemen bij Susic tegen Portugal
Foto: © SC

Portugal moet vanavond vol aan de bak tegen Bosnië-Herzegovina. “Portugal is favoriet, maar wij hebben ook kwaliteiten”, geeft bondscoach Safet Susic zich nog niet gewonnen.

Ook twee jaar geleden namen beide teams het tegen mekaar op in de play-offs. Portugal trok toen aan het langste eind en mocht naar het WK in Zuid-Afrika. Wie naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne wil, moet vanavond al het verschil maken in Zenica.

“Ik wil niet dat het op 0-0 eindigt”, blikt Susic, coach bij Bosnië-Herzegovina, vooruit. “Ik heb een aantal problemen in de verdediging, maar daar vind ik wel een oplossing voor”, reageert de bondscoach op de schorsing van zijn verdedigers Sasa Papac en Boris Pandza (KV Mechelen). Daar nog eens bij moest Mensur Mujdza, nog een verdediger, het trainingskamp verlaten met een gebroken voet.

Wel kan Susic rekenen op Stoke City-doelman Asmir Begovic en topspitsen Edin Dzeko en Vedad Ibisevic. Dzeko scoorde al tien keer in de Premier League. Dat zijn drie doelpunten minder dan zijn tegenstander van vanavond, Cristiano Ronaldo.

“Hij is een goede speler”, spreekt Pepe, centrale rots in de branding bij de Portugezen, over Dzeko. “Hij houdt er van om de verdediger te voelen in zijn rug. Het wordt een lastige opdracht”, beseft de Real-speler.

Ook Portugal-coach Paulo Bento is op zijn hoede. “Ze hebben een team met veel kwaliteit dat sinds 2009 volwassener geworden is. Wij hebben nog spelers die toen ook tegen hen speelden. Dat kan misschien een hulp zijn”, aldus Bento.

Door de afwezigheid van Silvio Pereira en Danny haalde Bento Eliseu (Malaga) en Vierinha (PAOK) bij de selectie. Net zoals Carvalho eind augustus liet Chelsea-speler Bosingwa gisteren weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor Portugal onder bondscoach Bento. Een gebrek aan respect van Bento is het verwijt van Bosingwa.

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

Portugal is favoriet. Een gokje op Bosnië-Herzegovina daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Portugal de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 330 euro bij een gok van 150 euro, Bosnië-Herzegovina levert u 495 euro op.

Maak de derby Real Madrid - Barcelona live mee. Win dankzij voetbalkrant.com en BWIN een VIP-reis voor twee personen. Meer informatie vind je hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties