Interview Safari: "Niet belangrijk wie ik uit de ploeg speelde"

Safari: "Niet belangrijk wie ik uit de ploeg speelde"
Foto: © SC

Behrang Safari is geslaagd waar niemand in geslaagd is: Olivier Deschacht uit de ploeg spelen. Nochtans had hij genoeg voorgangers die het probeerden, maar de Zweed heeft zich in korte tijd een vaste plaats verworven op de linksachter.

"Voetballers hebben concurrentie nodig", zegt Safari. "Om wie het ook gaat. Dat ik een monument uit de ploeg speelde, is van geen belang. Ikzelf heb me ook bij Bazel en de nationale ploeg moeten bewijzen. Bij de eerste de beste slechte prestatie kan je je plaats al verliezen."

Bij de nationale ploeg zat hij dinsdag tegen Engeland nog op de bank, vrijdag speelde hij wel tegen Denemarken. Bij de Zweedse ploeg vindt hij trouwens ook steeds ex-Anderlechtspeler Christian Wilhelmsson terug. "We hebben al veel over Anderlecht gesproken. Hij houdt mooie herinneringen aan de club over. Hij speelt momenteel in Saoudi-Arabië, maar hij blijft een heel belangrijke speler bij de nationale ploeg."

Bij Sporting heeft hij vooral een defensieve rol, terwijl hij zich normaal ook offensief uitleeft. "Ik heb inderdaad offensieve impulsen, maar bij Anderlecht zijn er al zoveel aanvallende talenten dat ik me op mijn defensieve taken moet concentreren. En gezien de resultaten werkt dit wel."

Safari is ook één van de mannen die op het veld richtlijnen geeft. "Ik praat inderdaad veel. Na een match ben ik soms bezig matchen te analyseren met mijn ploegmaats. Dat is volgens mij belangrijk voor de groep"

Tegen STVV gaat Anderlecht op zoek naar eerherstel na het verlies tegen Cercle Brugge. "Zo'n nederlaag mogen we niet langer dan twee dagen in ons hoofd houden. Het was een moeilijke match, zeker na de uitsluiting van Milan Jovanovic. Nu focussen we op STVV. Het zal geen makkelijke match worden, zelfs al is het tegen de laatste in het klassement. Iedereen verwacht dat we altijd met 5-0 winnen, maar dat zal niet het geval zijn. Daarbij, 1-0 is ook goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties