Interview Peeters: "Wij hebben van niemand schrik"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Peeters: "Wij hebben van niemand schrik"
Foto: © SC

Bob Peeters probeert zondagavond een verlengstuk te breien aan het sprookje dat Cercle Brugge dit seizoen beleeft. Een zege tegen stadsbuur en aartsrivaal Club Brugge zou de kers op de taart zijn na een fantastische heenronde van groen-zwart.

Cercle nodigde vrijdagmiddag -net als voor de topper tegen Anderlecht-  de pers uit voor een zeldzame persbabbel aan de groene zijde van het Jan Breydelstadion. Onze redactie nam twee dagen voor de Brugse stadsderby polshoogte in het groen-zwarte kamp.

Ontmoet Cercle zondag een ander Club nu Christoph Daum er is aangesteld als trainer?

Peeters: "Er zal wel gewerkt worden rond de kritiek die de vorige trainer over zich heen kreeg. Dat houdt in dat ze vaak ruimte weggaven op het einde van een wedstrijd en dit in de toekomst zullen trachten te vermijden. Ze hebben geen nieuwe spelers ingepast of zo. Wel heb ik minder informatie dan voorheen. Onder Koster kon men zich aan een aanvallend ingesteld blauw-zwart verwachten, nu ligt dat misschien een beetje anders".

Zal Club niet gemotiveerder zijn na de trainerswissel?

Peeters: "Niet meteen. De spelers wilden zich ook onder Koster bewijzen. Indien Club de wedstrijd tegen Genk had gewonnen, zat Koster waarschijnlijk nog in de dug-out en was er geen sprake van Daum. Die trainerswissel boeit ons eigelijk niet zo. Gezien het klassement staan we al heel ver met de visie waarmee we voor het seizoen aan de slag zijn gegaan".

Kan Jorgacevic een belangrijke rol spelen indien hij onder de lat staat?

Peeters: "Ik ken de kwaliteiten en gebreken van Bojan, maar ik denk niet dat hij een invloed zal hebben op het spelsysteem. Hij is misschien een meerwaarde, maar wie daar nu in doel staat is eigenlijk ons probleem niet".

Is Cercle zondag favoriet?

Peeters: "Allesbehalve. Op dit moment telt Cercle meer punten dan Club, maar hun spelerskern is gewapend voor de top drie en op lange termijn moeten zij het altijd beter doen dan ons. We mogen niet vergeten dat Cercle werkt met een budget van 6,5 miljoen euro. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte, in de wetenschap dat Club wel over meer kwaliteiten dan ons beschikt".

"Club kan zich wel geen nieuwe nederlaag permitteren. In dat geval moeten ze een achterstand van zeven punten overbruggen, dan hebben ze wél een probleem".

Zal Cercle met dezelfde ingesteldheid als de andere wedstrijden de derby aanvatten?

Peeters: "We zullen op dezelfde manier spelen als altijd, natuurlijk zal ik wat bijstellen als het minder vlot loopt. Het systeem en de visie hebben ons naar de huidige tweede plek in het klassement geleid. Als je gaat aanpassen dan heb je schrik. We kunnen van elke ploeg verliezen maar hebben van niemand schrik. Ondertussen hebben we bewezen dat we ook van elke ploeg kunnen winnen".

Cercle kan zondag een kloof van zeven punten slaan mits winst…

Peeters: "Of we nu voor of achter Club Brugge staan, zo belangrijk is dat niet. Wij moeten vooral kijken naar de ploegen die rond de achtste plaats staan. Onze ambitie is om na dertig wedstrijden zo dicht mogelijk tegen die zesde plaats aan te leunen. We moeten naar onszelf kijken en niet bezig zijn met die traditionele topploegen".

"Vorig seizoen stonden we even ver na de heenronde maar kregen we ferme tikken na nieuwjaar. Na de gewonnen derby bijvoorbeeld kregen we  een 4-0-nederlaag aangesmeerd door Zulte Waregem. We moeten ons daartegen wapenen en zorgen dat we er staan in pakweg februari en maart. Dan zal het belang van de spelerskern doorwegen, of die al dan niet fit is en er wat geroteerd kan worden".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties