Groep F: Van Persie schiet Arsenal naar groepswinst

Groep F: Van Persie schiet Arsenal naar groepswinst
Foto: © SC

Robin Van Persie heeft zijn status van onsterfelijkheid in Noord-Londen nog maar eens bevestigd. Met twee goals schoot hij Arsenal voorbij Dortmund richting groepswinst (2-1).

Met één doelpunt in het begin en één op het einde van de tweede helft trapte Robin Van Persie zijn club na de pauze richting groepswinst. De eerste goal kwam er na fantastisch voorbereidend werk van Song. De absolute sterkhouder zag Dortmund via Kagawa nog milderen in de slotfase (2-1). Arsenal is na deze nieuwe driepunter groepswinnaar met elf punten.

Marseille - Olympiakos 0-1

Nog in groep F heeft het Franse Marseille een ontluisterende thuisnederlaag geleden tegen het Griekse Olympiakos. Acht minuten voor tijd tekende Fetfatzidis de levensbelangrijke goal aan voor de club uit Piraeus. Een goal met drastische gevolgen voor L'OM. Een punt volstond immers om zich samen met Arsenal te plaatsen voor de volgende ronde.

Op de slotspeeldag mag Marseille het nu uit bij Dortmund niet slechter doen dan Olympiakos dat thuis Arsenal ontvangt. Ook Dortmund, dat laatste is met vier punten, kan zich nog kwalificeren voor de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties