Reactie Sterckx: "We hadden in de kleedkamer nog gezegd op te letten"

Sterckx: "We hadden in de kleedkamer nog gezegd op te letten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Sterckx kreeg tegen Lokeren zijn eerste basisplaats van het seizoen. De verdediger/middenvelder kreeg nog een paar goeie kansen en was ontgoocheld dat Zulte Waregem het weeral weggaf.

Sterckx zag zijn ploeg in de tweede helft heel snel een doelpunt incasseren. "We hadden in de kleedkamer nog gezegd dat we het eerste kwartier zeker moesten opletten", aldus de van Anderlecht overgenomen middenvelder. "Maar dan scoort Lokeren al na twee minuten. Dat is toch niet meer normaal? We geven het weeral weg."

"We kunnen niet tevreden zijn, want we hadden controle over de wedstrijd. Lokeren scoort uit zijn enige echte kans van de wedstrijd. Ze hadden wel een paar kansen op stilstaande fases, maar veel waren het er niet. Ikzelf en Trajkovski hadden het nog kunnen beslissen, maar we laten het liggen."

Voor Sterckx was het de eerste keer dat hij dit seizoen mocht starten. Zulte Waregem heeft immers af te rekenen met heel wat geblesseerden. Al moest hij wel als verdediger beginnen. "Ik speel natuurlijk liever op het middenveld, maar ik was al blij dat ik er bij was", zei Sterckx die in de tweede helft doorschoof naar voor. "Daar ben ik gevaarlijker. Ik trek graag naar voor en vandaag kreeg ik ook twee goeie kansen. Spijtig dat er geen schot meer binnenging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties