Messi, Ronaldo of toch Cekulajevs?

Tomas Taecke
| 4 reacties
Messi, Ronaldo of toch Cekulajevs?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie is op dit moment de beste speler ter wereld? Lionel Messi of toch Cristiano Ronaldo? Als we onze beoordeling louter op het rendement baseren, mag ook Aleksandrs Cekulajevs zich tot de grootsten ter wereld rekenen.

Oneindig en vaak overbodig zijn de ellenlange discussies over wie nu de beste voetballer ter wereld is. Zowel Cristiano Ronaldo als Lionel Messi brengen wekelijks ontelbare fans over de hele planeet in vervoering. Hun shirts verkopen als zoete broodjes en één van beiden is gegarandeerd de held van uw voetballiefhebbend kind.

Maar wanneer we alle variabelen in de wind slaan en enkel de productiviteit in acht nemen, krijgen Messi en Ronaldo er nog een derde kanshebber bij. De Letse aanvaller Aleksandrs Cekulajevs telt met zijn 56 doelpunten in 2011 evenveel treffers als Ronaldo en slechts eentje minder dan Messi.

Cekujalevs komt uit voor de Estse club Narva, waar hij dit jaar in 43 wedstrijden maar liefst 56 treffers aantekende. De competitie in de Baltische staten zit erop, waardoor hij Messi dit jaar niet meer kan evenaren of overtreffen.

Op plaats vier en vijf vinden we na onze rekensom opnieuw twee wereldvedetten: Mario Gomez (47) en Robin Van Persie (45) zitten de onbekende Let op de hielen. Zesde is Aleksandar Djuric (43), geboren in Macedonië maar bezitter van de Singaporese nationaliteit en ook actief in Singapore.

Na Alexander Frei (35) vinden we op de zevende plaats warempel Jeremy Perbet terug (34). Dankzij goals in de Belgische tweede en eerste klasse prijkt ook de Fransman op het lijstje van de meest productieve aanvallers in 2011. Falcao (31) en Sergio Aguero (30) bevinden zich nog net bij de tien spelers die hun club wereldwijd van het grootste rendement voorzien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties