Browaeys: "We verspillen 25 procent van ons talent"

Melissa Maes
| 4 reacties
Browaeys: "We verspillen 25 procent van ons talent"
Foto: © SC

België springt onzorgvuldig om met zijn voetbaltalent. Dat blijkt uit de geboortedata van de spelers uit eerste klasse. Wie op het einde van het jaar wordt geboren, heeft meer kans om uit de boot te vallen. Dat zal veranderen dankzij de futureteams.

Vier jaar geleden heeft het probleem van talentverspilling door de geboortemaanden in België gezorgd voor het tot stand komen van een revolutionair systeem: de futureteams voor laatrijpe spelers.

“Door de problematiek van de geboortemaanden en de laatrijpheid van sommige jeugdvoetballers verspillen we 25 procent van ons talent. Vele jeugdtrainers lijden aan wat wij championitis noemen, ze willen of moeten presteren”, zegt bondscoach van de U17 en directeur van de trainersschool, Bob Browaeys aan Het Nieuwsblad.

“Daarom hebben we bij de nationale jeugdploegen U15, U16 en U17 een futureteam opgericht, een parallelle selectie voor laatrijpe spelers die anders uit de boot vallen.”

“We proberen hen een programma te geven zodat ze zich later kunnen integreren in de gewone jeugdploeg. Je zou hen moeten zien spelen: soms lijkt het wel Barcelona.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties