Advocaat: "In Brazilië moet België er bij zijn"

Melissa Maes
| 44 reacties
Advocaat: "In Brazilië moet België er bij zijn"
Foto: © SC

Twee jaar geleden was Dick Advocaat even bondscoach van de Rode Duivels, maar de Nederlander koos net voor de EK-campagne voor een job als bondscoach van de Russische nationale ploeg. Toch vindt Advocaat het nodig om Georges Leekens enkele tips te geven.

“In Brazilië moet België er bij zijn. Daar is geen weg naast. Georges Leekens zal keuzes moeten maken. Hij moet de beste centrale verdedigers kiezen”, laat Dick Advocaat weten aan de Concentra-kranten.

"Bij mijn aanstelling in België zei ik dat ik het EK moest halen, maar in mijn gedachten wist ik dat het WK in 2014 realistischer was. Vincent Kompany zal 28 zijn in 2014. Dan moet je tonen dat je de kwaliteiten hebt om vier, vijf jaar als nationaal team aan de top mee te draaien. Net zoals Nederland dat de jongste vijf jaar gedaan heeft. Dat moet België ook kunnen."

"Weet je wat het probleem is van het Belgische elftal? Jullie hebben te veel keuze. Enkele posities zijn pure top en bijna allemaal dubbel bezet, op de links- en rechtsachter na. Dat was in mijn tijd al zo. Daar vind je wel een oplossing voor. Maar voorts: centraal achterin heb je top, het middenveld is top, vooraan is top."

"Je moet kiezen en dat is verdomd moeilijk. Centraal achterin heb je Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Kompany. Op een gegeven moment moet je er twee uithalen. Leekens zal keuzes moeten maken: wie zijn de twee beste centrale verdedigers?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties