Reactie Daum: "Belgische ploegen maken indruk in Europa"

Tomas Taecke
| 45 reacties
Daum: "Belgische ploegen maken indruk in Europa"
Foto: © SC

Christoph Daum was na afloop niet enkel blij voor zijn eigen Club Brugge maar ook voor het Belgische voetbal in het algemeen. De coach van blauw-zwart loofde zijn voorganger Adrie Koster, die volgens Daum ook een groot aandeel in dit succes heeft.

Tomas Taecke en Melissa Maes in Brugge

"Ik ben tevreden voor de fans voor wie de kwalificatie een fantastisch kerstgeschenk is", stak een tevreden coach van wal op de persconferentie. "De uitgangspositie was nochtans niet ideaal: een nederlaag vermijden tegen een zeer sterke tegenstander".

"We zijn geconcentreerd aan de aftrap gekomen en hebben een fantastische prestatie geleverd. Net als zondag hebben we goed gecombineerd, terwijl dit in de eerste wedstrijden veel minder vlot liep".

"Als groepswinnaar uit een poule met Birmingham en Braga komen is echt schitterend. Ik moet ook Adrie Koster feliciteren, die een groot aandeel in dit succes heeft. Ook Rudy Verkempinck heeft in Birmingham als hoofdtrainer zijn steentje bijgedragen. Ik wil die mensen bedanken, net als mijn groep. We hebben opnieuw een stap vooruit gezet en bij momenten zeer attractief gespeeld", zag ook Christoph Daum.

"Drie ploegen die als groepswinnaar overwinteren is fantastisch voor het Belgische voetbal. Ik wil ook Anderlecht en Standard feliciteren. We hebben indruk gemaakt in heel Europa, bovendien is dit zeer goed voor het zelfbewustzijn. Dit groot succes zal het vertrouwen opkrikken, we mogen terecht fier zijn".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties