Been: "Kwaliteiten om tegen Standard te winnen"

Robby Morren
Robby Morren
| 39 reacties
Been: "Kwaliteiten om tegen Standard te winnen"
Foto: © SC

Zondag maakt Racing Genk de verplaatsing naar Standard, wat altijd een geladen duel is. Indien de Limburgers snel weer in de top zes willen geraken, moeten ze de drie punten pakken op Sclessin, beseft ook Mario Been.

Robby Morren in Genk

“We moeten nu nog twee wedstrijden voor de winterstop afwerken tegen rechtstreekse concurrenten (Standard en Cercle Brugge nvdr). We moeten elke week vol aan de bak maar dat geldt ook voor onze tegenstanders. Vorige week hebben we onze plicht gedaan door te winnen maar onze concurrenten wonnen ook."

De coach wil zijn team zo snel mogelijk weer in de top zes loodsen en hoopt daarom op winst tegen Standard en Cercle. "Het wordt nog een hele lange race maar het zou lekker zijn als we in de twee komende wedstrijden één en ander kunnen halen. We hebben de kwaliteiten om beide wedstrijden te winnen.”

"De ambiance op Standard lijkt geweldig te zijn maar ik ben wel wat gewend."
Mario Been

“Ik heb donderdag de wedstrijd van Standard bekeken, zij hebben een sterke en grote selectie, zij kunnen heel veel dingen opvangen. Als je die goal zag van Batshuayi, die nog maar 18 is, dat was hartstikke goed. Wij moeten tegen Standard van onze eigen sterkte uitgaan, er liggen mogelijkheden voor ons.”

Ambiance op Sclessin
De hel van Sclessin schrikt Been alvast niet af. “De ambiance op Sclessin schijnt geweldig te zijn maar dat is bij ons ook elke week zo en ik ben wel wat gewend, hopelijk de spelers ook. Daar komt ook nog eens de onderlinge strijd bij maar zolang het allemaal binnen de perken blijft, vind ik het geen enkel probleem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties