Reactie De fauw: "Nu we scoren, slikken we ook goals"

Tomas Taecke
| 14 reacties
De fauw: "Nu we scoren, slikken we ook goals"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy De fauw was zichtbaar aangeslagen na een nieuwe thuisnederlaag van Essevee. De verdediger kon er nog om lachen maar beseft de bittere ernst van de penibele situatie waarin Zulte Waregem terechtgekomen is.

Tomas Taecke in Waregem

"De laatste weken slagen we er niet meer in om tegengoals te vermijden", merkte De fauw op na de wedstrijd. "We scoren nu eindelijk wat vlotter dan de voorbije periode maar dan krijgen we er wekelijks een paar om de oren."

Zulte Waregem slikte andermaal twee goals op stilstaande fases, iets wat in de voetballerij volgens De fauw onoverkomelijk is.

"Het merendeel van de doelpunten komt uit standaardsituaties", verdedigt De fauw ook na de wedstrijd nog even. "Een studie heeft zelf uitgewezen dat 75% van de doelpunten uit stilstaande fases voortvloeien. Bij een tegengoal gaat er altijd wel iemand in de fout. Als je kijkt naar de Champions League zie je dat dit overal gebeurt."

"De rode kaart was eigenlijk het keerpunt in de wedstrijd", betreurde de gewezen Roda-speler. "Tot op dat moment was er niets aan de hand. We hebben hard gewerkt maar vroeg of laat begint de vermoeidheid dan door te wegen en kom je toch nog in de problemen."

"Lierse springt vandaag over ons, nu begint de situatie er echt benard uit te zien. We kunnen enkel maar hard werken en op training elke dag opnieuw alles geven. Het klinkt clichématig, maar is wel het enige dat we kunnen doen", aldus Davy De fauw.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties