Toppers en floppers: speeldag 18

Dirk Pieters
| 29 reacties
Toppers en floppers: speeldag 18
Foto: © SC

Ook dit weekend viel er heel wat te beleven. Verrassende nederlagen voor sommige ploegen en knappe acties van heel wat spelers. Onze redactie zet de toppers en floppers van deze week op een rijtje.

Toppers:

Tim Matthys: Bij Bergen is Tim Matthys de koning van de assists. De flankspeler heeft er dit seizoen al tien achter zijn naam staan. Niemand die ook maar beter doet dit seizoen. Bergen maakte afgelopen weekend drie doelpunten en allemaal kwamen ze er op aangeven van Matthys. De speler kreeg na de wedstrijd ook nog applaus van de supporters van Zulte Waregem. Een mooi gebaar voor de middenvelder.

Doelmannen in Standard - Racing Genk: Dat deze wedstrijd zondagmiddag geen winnaar en vooral geen doelpunten kende is een klein mirakel te noemen. Zowel Bolat als Köteles speelden een uitstekende wedstrijd. Beide doelmannen zorgden voor heel wat frustraties bij de aanvallers van Standard en Racing Genk. Een knappe prestatie van beide heren.

Guillaume Gillet: Wie aan het begin van het seizoen had verwacht dat Gillet zoveel zou spelen, had men zonder twijfel uitgelachen. Wie had gedacht dat hij zo belangrijk zou zijn en doelpunten zou maken, die had men misschien zelfs weg gestoken. Maar Gillet doet het toch maar in de ploeg van paars-wit. Ook afgelopen weekend was hij de held met twee doelpunten. Vier doelpunten in de Europa League en negen in de competitie. Straffe kost.

Floppers

Scheidsrechters Bourdouxhe: Dit weekend kregen heel wat scheidsrechters kritiek en niet onlogisch ook. Vooral scheidsrechter Bourdouxhe ontpopte zich tot een opvallende figuur. Chuka mocht zomaar  slaan, Hoefkens mocht zomaar reageren en Ruytinx kreeg maar geel na een schandalige tackle. Niet enkel Bourdouxhe was rampzalig, maar ook zijn assistenten mogen dringend op cursus. Bijna alle buitenspel buitenspelfases (langs beide kanten) waren verkeerd ingeschat. Een opmerkelijk fenomeen dat bijna bij alle ploegen van toepassing was. Zo zagen onder andere ook Zulte Waregem en Anderlecht een geldig doelpunt worden afgekeurd.

Spelers van Beerschot zijn moe?: Beerschot-trainer Jacky Mathijssen liet enkele sterkhouders op de bank zitten. Losada, MacDonald, Malul en Sidibe  namen plaats op de bank. Vreemde redenering als je op weg bent naar de eerste zes plaatsen na mooie winsten tegen Gent en Genk. Met de eventuele drie punten er bij stond Beerschot op amper drie punten van plaats zes. Dat Beerschot misschien niet de club is die bij de eerste zes zou horen, zal worst wezen. De club had er wel bijna mooi gestaan. Ook de spelers waren niet happy met de keuze en zo lieten Losada en MacDonald hun ongenoegen al blijken via twitter. Hopelijk voor Beerschot laat het nu geen steek vallen in de Beker van België.

Club Brugge: De laatste vier weken is het voetbal van blauw-zwart behoorlijk triestig te noemen en de eerste nederlaag is nu ook een feit. Tegen ploegen als Westerlo, Leuven, Lierse en Stvv kan men dit nog verstoppen door regelmatig met 1-0 te gaan winnen, maar komt de ploeg van Daum tijdig op gang voor de moeilijkere weken na nieuwjaar? Met het talent dat er rondloopt bij blauw-zwart zouden we echt denken van wel, maar hoe kan het dat zo'n club, met heel wat toppers tussen de lijnen, al vier weken dramatisch voetbal brengt?  Tijd om eens te knallen tegen Zulte Waregem?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties