Zoon Dante Brogno gaat aan Den Dreef voetballen

Zoon Dante Brogno gaat aan Den Dreef voetballen
Foto: © SC

OH Leuven heeft de 19-jarige Loris Brogno aangetrokken. De aanvaller is de zoon van Dante Brogno en kan alle posities in de aanval bekleden.

Loris maakte vorig seizoen met Sporting Charleroi zijn debuut in eerste klasse, tegen Cercle Brugge. De kleine Brogno startte, net als zijn vader en zijn oom, bij het plaatselijke Marchienne.

Op zijn tiende verhuisde Loris naar Sporting Charleroi, waar hij doorgroeide naar het fanionelftal. De eerstejaarsstudent regentaat lichamelijke opvoeding wil in zijn eerste maanden bij OHL vooral leren. "Ik probeer me in de eerste plaats vooral aan de groep aan te passen en aan het niveau van eerste klasse. Uiteraard ga ik trachten om al wat speelminuten te vergaren bij mijn nieuwe ploeg."

Vader Dante analyseerde zijn zoon. "Loris is gewoon een ander type. Al is het al maar omdat hij linksvoetig is. Hij genoot een meer dan degelijke opleiding en krijgt nu de kans om zich waar te maken bij OHL. Hij is heel gedreven om het te maken in het voetbal, het is nu aan hem."

Coach Van Geneugden toont zich alvast opgetogen met de eerste transfer van OHL in de mercato. "Ik hou van jong, Belgisch talent dat bovendien op meerdere plaatsen uit de voeten kan."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties