Analyse Winteranalyse: KV Oostende

Dirk Pieters
| 3 reacties
Winteranalyse: KV Oostende
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Ook in de tweede klasse liggen de ploegen even stil. Tijd om een analyse te maken over de heenronde. De clubs verschijnen in willekeurige volgorde. Vandaag is het de beurt aan KV Oostende met Jamaique Vandamme aan het woord.

Wat waren de verwachtingen voor het seizoen?

Het bestuur wou geen druk op ons leggen gezien wij met een volledige nieuwe ploeg het seizoen moesten beginnen. De enige doelstelling die men wou bereiken was beter presteren dan het vorige seizoen. Het seizoen is nog niet ten einde, er kan nog van alles gebeuren maar in die doelstelling moeten we met glans kunnen slagen. En na het bereiken van de doelstelling moeten we onze ambities durven bijstellen.

Kunnen jullie tevreden zijn over de heenronde?

Wij kunnen als ploeg heel tevreden zijn over onze heenronde. Ik denk dat niemand had verwacht dat Oostende na de heenronde op een tweede plaats zou staan. Onze 2de plaats is zeker verdiend, want als je na zoveel wedstrijden nog steeds op de 2de plaats staat dan kun je niet meer over de factor geluk spreken.

Wat is de reden dat het zo goed liep in de heenronde?

Het is beter gegaan dan verwacht omdat we een goed uitgebalanceerde kern hebben. Er is een goede mix van jeugd en ervaring. Wij trachten een goede mentaliteit te koppelen aan werkkracht. En iedere speler weet zijn plaats in de ploeg en weet wat er van hem verwacht wordt. We spelen ook vrank en vrij omdat we geen druk hebben. Niets MOET, ALLES mag... Ik denk dat er ook veel ploegen waren die ons wat onderschat hebben, of henzelf overschat hebben. 

Wat zijn de verwachtingen voor de terugronde?

We hebben niet echt uitgesproken verwachtingen van de terugronde. Maar ik vind dat we als team moeten trachten even goed te presteren of zelfs beter dan in de heenronde om ons seizoen in schoonheid af te sluiten. 

Welke wedstrijd van de heenronde zal je niet snel vergeten en waarom?

Ik kan twee wedstrijden noemen die ik niet snel zal vergeten. Dat was de thuiswedstrijd tegen Wezet en de uitwedstrijd tegen Heist, want dat zijn de enige twee wedstrijden die we hebben verloren. Terwijl we niet verdienden van te verliezen in deze wedstrijden, integendeel.

Wat was de beste en slechtste ploeg volgens jou in de heenronde waar je tegen speelde?

Voor mij is er persoonlijk geen enkele ploeg bij die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, vandaar dat ik het moeilijk vind om er de beste ploeg uit te halen. We hebben al veel moeilijke uitwedstrijden gehad en we zijn nooit weggespeeld. Er zijn wel veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. De rangschikking spreekt voor zich.

Van de slechtste ploeg spreek ik niet graag, in een competitie zijn er nu eenmaal ploegen die vooraan staan en achteraan. De vorm van de dag kan ook bepalen als een ploeg goed presteert of niet. Ook tegen de ploegen in de bodem van het klassement hebben wij niet altijd makkelijke wedstrijden gehad. Ik heb voor iedere ploeg evenveel respect. Ik wil er ook niet voor zorgen dat er in de terugronde een extra gemotiveerde ploeg tegenover ons staat omdat ik hen vernoemd heb als slechtste ploeg van de heenronde.

Wie speelt er kampioen?

Ik vind het nog wat vroeg om te zeggen wie er kampioen zal worden. In januari zullen er waarschijnlijk wel wat ploegen zijn die actief zullen zijn op transfermarkt. Er kunnen ploegen versterkt worden, maar er kunnen ook ploegen bijzijn die verzwakt zullen worden, door het verlies van bepalende spelers. De leider staat 8 punten voor, maar dat is niet onoverkomelijk. De ploeg die het beste om zal gaan met de druk word kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties