Analyse Winteranalyse: Standard Wetteren

Dirk Pieters
| 8 reacties
Winteranalyse: Standard Wetteren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in de tweede klasse liggen de ploegen even stil. Tijd om een analyse te maken over de heenronde. De clubs verschijnen in willekeurige volgorde. Vandaag is het de beurt aan Wetteren met Jan De Langhe aan het woord.

Wat waren de verwachtingen voor het seizoen?

"De verwachtingen voor het seizoen waren dezelfde als de voorbije seizoenen voor Standaard Wetteren, namelijk zo snel mogelijk een verlengd verblijf in tweede klasse garanderen en hier en daar eens een uitschieter laten optekenen tegen een topper."

Kunnen jullie tevreden zijn over de heenronde?

"Als je na de heenronde laatste staat met slechts 7 punten, 1 overwinning en 6 gemaakte doelpunten kan je als ploeg allerminst tevreden zijn."

Wat is de reden dat het zo slecht liep in de heenronde?

"Er zijn tal van factoren die invloed hebben op de resultaten.  Ten eerste is er tijdens het tussenseizoen veel veranderd bij Standaard Wetteren. Zowel op als naast het terrein. Dit heeft er voor gezorgd dat er opnieuw een aanpassingsperiode nodig was. De voorbereiding en het begin van de competitie waren dan ook een kleine catastrofe. We dachten dat we door hard te werken uit dit diep dal konden klauteren maar blijkbaar is er hier nog iets meer voor nodig.

De laatste vijf à tien wedstrijden was al iets beter maar het geluk van de voorbije seizoenen staat nog niet aan onze zijde. Ook na zo een slechte heenronde is er nog steeds de mogelijkheid om hieruit te geraken. Met elke week drie punten die te verdienen zijn kan het snel gaan in het klassement. Natuurlijk beseffen we dat het niet gemakkelijk zal worden, maar we willen er toch alles aan doen om hierin te slagen."

Wat zijn de verwachtingen voor de terugronde?

"We hopen in de terugronde veel beter te doen als voor nieuwjaar. Dit zal nodig zijn indien we volgend seizoen nog in tweede klasse willen spelen. Natuurlijk zal dit moeten gepaard gaan met veel meer doelpunten scoren en minder doelpunten incasseren. Beginnend met een levensbelangrijke match tegen Tubeke waar we de basis kunnen leggen van de terugronde!"

Welke wedstrijd van de heenronde zal je niet snel vergeten en waarom?

"De wedstrijd op Aalst was zeer typerend voor dit seizoen tot nu toe. Buiten het feit dat we daar zeer goed gespeeld hebben bedoel ik hier enkele andere zaken. Wij die de match onder controle hebben totdat de tegenstander uit een halve kans een schitterend doelpunt scoort en we zo verplicht zijn achter de feiten aan te lopen. Bovendien was daar ook het gebrek aan vertrouwen duidelijk. Het was de wedstrijd waar we het meeste kansen hebben gekregen maar er geen enkele hebben kunnen verzilveren. Volgens mij is dit typisch voor een ploeg die laatste staat."

Wat was de beste en slechtste ploeg volgens jou in de heenronde waar je tegen speelde?

"Voor mij was Waasland-Beveren de beste ploeg waar we tegen speelden. Ik heb tijdens die match als spits geen vijf ballen geraakt denk ik. Zij zaten toen natuurlijk in een zeer goede periode waar ze nog niet hadden verloren, en wij waren in die periode niet echt goed bezig. Daarnaast vind ik dat wij als laatste in het klassement niet moeten oordelen over slechte ploegen. We moeten enkel naar onszelf kijken en proberen om ons eigen niveau op te krikken om zo uit de regio waar de 'slechte' ploegen staan in het klassement weg te geraken."

Wie speelt er kampioen?

"Ik denk Eupen omdat zij een kwalitatief zeer sterke ploeg hebben. Ze hebben alles om kampioen te spelen zoals kracht, snelheid, scorend vermogen, voldoende wisselmogelijkheden, individuele klasse om wedstrijden te beslissen,..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties