Zottegem geeft Rapide Lebbeke een flinke mep

Gentil Dossche
| 1 reacties
Zottegem geeft Rapide Lebbeke een flinke mep
Foto: © SC

Wie dacht dat Rapide een verlengstuk zou breien aan de winst op het jaareinde kwam flink bedrogen uit. Na een kwartier namen de bezoekers de match in handen en veroverden een deugddoende en verdiende overwinning.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd met een paar halve kansen voor Michael Mannaerts en Glenn Renders (7’). Aan het kwartier had Steven Balcaen een knappe reflex in huis op een vlam van Peter De Pauw. Even later moest Brecht Spranghers een schot van Renders van de lijn vegen. Diederik Van Driessche kopte de daaruit volgende hoekschop rakelings over. Zottegem nam stilaan de match in handen en Kevin Kesteleyn was attent op een schuiver van Maarten Melckebeke (20’). Bij een bezoekende corner kon Kesteleyn een kopbal van Brecht Van Waeyenberghe uit zijn doelvlak halen maar het leder viel voor de voeten van Spranghers en die aarzelde niet (28’). Bij Rapide gingen de kopjes naar beneden en het vertrouwen vloeide weg. Een aarzelende thuisportier verkeek zich maar Lennart Mertens vergat af te werken (39’). Op een schot van Frederik Daneels ging Kesteleyn goed plat (42’). Op slag van rust liftte Mertens de bal over de uitgekomen doelman maar ook net over de lat.

Ook na de koffie bleven de bezoekers het hoogste woord voeren. Rapide kwam niet aan voetballen toe en Jeroen Scheerlinckx kon een poging van Daneels nog van de lijn vegen (49’). Slechts even uitstel want Gaetan Makonga Tara kopte de hoekschop in de kruising. De thuisploeg kon geen vuist maken en Kesteleyn moest een kopbal van Van Waeyenberghe onschadelijk maken (56’). Toen Mannaerts in de fout ging op Mertens lag de bal op de stip. Melckebeke trapte zijn 9de seizoenstreffer in de benedenhoek (57’). Amper een minuut later werd het nog erger toen Youssef El Gouch rustig mocht aanleggen en de grabbelende Kesteleyn zich terug kon omdraaien. Rapide zocht de eerredder maar een voorzetschot van Scheerlinckx verdween voorlangs (66’). Op een vrije trap van Renders ging Balcaen goed plat (70’).

Zondag gaat Rapide voor de derby naar Eendracht Opstal. Zottegem is zaterdag gastheer voor Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman (59’ Wauters), Van Driessche (78’ Verhaegen), Putteman, De Pauw, Mannaerts, Renders, Vierbergen (59’ Cooreman), Van den Abbeele.

SV Sottegem: Balcaen, De Middeleer, Hinderdael, Spranghers, Daneels (77’ Vleminckx), Melckebeke, Porrez, Mertens (80’ Schuddinck), Van Waeyenberghe, El Gouch (82’ Browaeys), Makonga Tara.

Doelpunten:28’ Spranghers 0-1; 50’ Makonga Tara 0-2; 57’ Melckebeke 0-3; 58’ El Gouch 0-4

Kaarten: geel: Mannaerts, Cooreman

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties