Interview Jacobs: "Gouden Schoen zal Mati niet veranderen"

Jacobs: "Gouden Schoen zal Mati niet veranderen"
Foto: © SC

Ariël Jacobs heeft er net als vorig seizoen een Gouden Schoen bij. Deze lijkt Anderlecht tijdens de winter echter niet te verlaten. De paars-witte trainer hoopt dan ook dat Matias Suarez de ploeg op weg helpt naar de 31ste titel.

Johan Walckiers in Anderlecht

Matias Suarez en Ariël Jacobs, het boterde niet altijd even goed als tegenwoordig. Suarez zat vorig seizoen tegen zijn zin veel op de bank, maar na een gesprek tijdens de zomerstage ontbolsterde de Argentijn helemaal. Nu hebben de twee slechts één doel voor ogen: de titel binnenrijven. "Mati is in die vier jaar dat ik hem ken nooit veranderd en ik hoop dat hij dat nu ook niet doet na de Gouden Schoen", aldus Jacobs. "Maar zoals ik hem ken zal dat ook niet gebeuren."

Suarez is nog steeds niet de man met de showallures. "Dat heeft veel te maken met zijn achtergrond. Familiale banden zijn belangrijk voor hem. De verliezen die hij geleden heeft, spelen ook mee. Misschien denkt hij daar wel aan als hij scoort. Je ziet hem nooit uitbundig vieren. De Gouden Schoen kan een serieuze mentale boost geven, maar soms werkt het ook als een rem. Ik hoop op het eerste."

De Gouden Schoen krijgt ook in het buitenland gehoor. "Of ik bang ben om hem te verliezen tijdens de winter? Dat weet je nooit, maar ik denk het niet. Hij wil die titel. Natuurlijk zal de interesse stijgen, maar daar kan hij mee om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties