Interview Van Holsbeeck: "Gouden Schoen pas echt waarde bij titelwinst"

Van Holsbeeck: "Gouden Schoen pas echt waarde bij titelwinst"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck zag met plezier zijn poulain in de schijnwerpers staan de voorbije dagen. Het succes van Suarez is immers ook een beetje het succes van de manager die voor de Argentijn zijn hand in het vuur stak.

Johan Walckiers in Anderlecht

Vier jaar geleden nam Van Holsbeeck het risico Suarez uit de Argentijnse tweede klasse te halen. Het leek er op dat hij zich nooit zou kunnen aanpassen aan het Europese voetbal, maar dit seizoen slaagt hij daar wonderwel in.

"Zo zie je maar dat je met een jonge speler, en zeker een die uit een ander continent komt, geduld moet hebben", klopte Van Holsbeeck zich op de borst. "Maar ook zijn vrouw verdient een pluim. Wat een persoonlijkheid, zonder haar was Suarez misschien al drie jaar geleden weg."

Van Holsbeeck had echter nog een waarschuwing. "Dit is een individuele prijs, maar die zou nooit mogelijk geweest zijn zonder het collectief. En daarbij denk ik ook aan de mensen in de schaduw die Mati 24 op 24 gevolgd en begeleid hebben. Voor die mensen is dit ook een overwinning."

"Maar pas op, deze Gouden Schoen zal pas echt waarde krijgen als we op het einde van het seizoen onze objectieven bereikt hebben. En daarbij denk ik vooral aan die 31ste titel. Ik hoop dat Mati ons met hernieuwd vertrouwen fantastische diensten gaat bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties