De Boeck: "Ik ben niet twee keer mislukt"

Fabian Morren
| 18 reacties
De Boeck: "Ik ben niet twee keer mislukt"
Foto: © SC

Is Glen De Boeck een gevallen trainer na zijn mislukte avonturen bij (Germinal) Beerschot en Venlo? "Ik heb gewoon de verkeerde beslissingen genomen."

Bij Cercle Brugge beleefde De Boeck een droomdebuut als trainer. Nadien verhuisde hij naar Beerschot, zonder succes. "Wat we hebben verwezenlijkt bij Cercle was magnifiek: een structuur op poten gezet, ook met Sporting Lissabon, drie jaar na elkaar in de top tien én een bekerfinale. Het is alleen niet gelukt bij Beerschot omdat ik mij mispakt heb aan de beloftes van een aantal mensen", zegt hij.

"Ik ben niet twee keer mislukt", verdedigt De Boeck zich in Het Nieuwsblad. "Ik heb twee keer een verkeerde beslissing genomen. De reden waarom ik ben vertrokken bij Venlo is al voldoende uitgelegd: niet eens omwille van de slechte resultaten, maar om het feit dat de club mij structureel niet volgde. Na die 7-0 tegen Heracles heb ik het bestuur drie dagen gevraagd om in Knokke na te denken over de toekomst."

"Véél mensen hebben mij toen gebeld, onder meer Sef Vergoossen: je moet voortdoen, Glen! Maar op die eerste training voélde ik: het was weg. Ik voelde het niet meer. En dus ben ik consequent geweest. Ik heb in mijn bureau mijn contract genomen, ben ermee naar de directeur gestapt en heb gezegd: we moeten ermee stoppen."

"De voortdurende conflicten, dié hebben mij bij Beerschot gesloopt. Daar was ik achteraf mentaal en fysiek twee maanden ziek van. Lusteloos, niet kunnen slapen. Op het randje van een depressie is overdreven, maar ik had nergens meer zin in. Nu ben ik wél scherp. Venlo was een heel ander verhaal. Ik zal wel eens zoals elke trainer een foute vervanging gedaan hebben, maar ik heb er geen fundamentele fouten gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties