Interview Kagelmacher: "Vooral Beerschot wordt hier beter van"

Fabian Morren
| 107 reacties
Kagelmacher: "Vooral Beerschot wordt hier beter van"
Foto: © SC

Gary Kagelmacher verlaat dan toch Beerschot. De verdediger tekende een contract voor 3,5 seizoenen bij Monaco, en dus niet bij Kaiserslautern.

Door Manuel Gonzalez

We konden Kagelmacher nog even te pakken krijgen vooraleer hij zijn vlucht terug naar België nam. "Ik ben blij dat het eindelijk rond is", vertelde de Uruguayaanse verdediger aan onze redactie. "Dit zijn zeer zware dagen voor mij geweest. Er was veel druk en mentaal was het niet makkelijk om voor een van de twee schitterende clubs te kiezen."

Kagelmacher leek op weg naar Kaiserslautern en zou zaterdag tegen Werder Bremen zijn debuut maken. Uiteindelijk werd het toch nog Monaco. "Wel het is een beetje raar gelopen", geeft hij toe. "Twee uur voor ik maandag bij Kaiserslautern zou tekenen, kwam ik op Beerschot aan om mijn transfer naar daar te tekenen. De club lichtte me in dat er een nieuw reuzenbod was binnengelopen van Monaco en dat ze, gezien de huidige financiële situatie, de absolute voorkeur gaf aan dit bod."

Niet geheel onlogisch, want Monaco bood één miljoen euro meer dan Kaiserslautern. Dinsdag vloog Kagelmacher met zijn manager en Jacques Vanderveren (de rechterhand van Patrick Vanoppen, red.) naar Monaco. Twee dagen later volgde dan de transfer naar de Franse tweedeklasser. De Uruguayaan tekende een contract voor 3,5 seizoenen.

"Monaco wil weer de Europese grootmacht van weleer worden"
Gary Kagelmacher

"Vooraleer ik naar Monaco afreisde, had ik de club mijn wens overgemaakt dat ik zeer graag naar Kaiserslautern wilde gaan. De Bundesliga is toch een stap vooruit en ook heb ik Duits bloed in mijn genen zitten. Na gesprekken met de nieuwe Russische bewindsleden (Monaco is net overgenomen door een steenrijke Rus, red.) ben ik zeer blij dat ik onderdeel mag uitmaken van dit nieuwe project. De uitvoerend directeur, Evgeny Smolentsev, heeft me gegarandeerd dat ze de volgende veertien dagen nog 4 à 5 topspelers gaan halen. (De club zou een transferbudget van 100 miljoen euro hebben, red.)."

"De ambitie is om van Monaco de Europese grootmacht van weleer te maken", vervolgt Kagelmacher zijn verhaal. "Dit jaar is het mischien onmogenlijk om terug naar de Ligue 1 te keren, maar volgend jaar moeten we kampioen zijn van de Ligue 2. Theoretisch kunnen we nog stijgen en zullen we er alles aan doen om dit jaar te stijgen. Monaco bood me persoonlijk ook een beter voorstel dan Kaiserslautern. Tevens is het hier ook leuker vertoeven dan in Duitsland. Vooral Beerschot wordt er echter beter van. Ik wou zeker het beste voor de club en dan moest ik gewoon in Monaco tekenen."

Afscheid

Zaterdag organiseren de club en de supporters een afscheidsmoment voor Kagelmacher. "Ik heb met Patrick (Vanoppen, red.) gesproken en vroeg hem om zaterdag afscheid te mogen nemen van de club en de fans. De supporters zullen ook iets organiseren. Ik hoop dat er zaterdag heel veel volk komt. Het zou leuk voor me zijn om afscheid te mogen nemen van heel veel fans. Dit anderhalf jaar gaat voor altijd een deel van mijn leven zijn. De kansen die Beerschot me gaf door te mogen spelen en deze transfer te realiseren en de warmte van het publiek zal ik niet vergeten!"

Beerschot maakte bekend dat het afscheidsmoment om 19h40 doorgaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties