Rapide Lebbeke wint zespuntenmatch tegen Kemzeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint zespuntenmatch tegen Kemzeke
Foto: © SC

In een duel dat door geen van beide ploegen mocht worden verloren liet Kemzeke na een vroege treffer de kansen liggen. Een collectief werkende Rapide zette in het laatste kwartier orde op zaken.

De Klauwaerts kenden een droomstart want toen een afvallende bal voor de voeten van Siebe Van Damme viel poeierde hij die in de winkelhaak (3’). De thuisploeg had niet direct een weerwoord en Kevin Kesteleyn moest plat op een vlam van Bram Maes naar de benedenhoek (12’). Even later kreeg Kemzeke een uitstekende kans om de stand te verdubbelen. Michael Matthynssens trapte echter een voorzet van Maes naast het lege doel. Rapide nam stilaan de match in handen en de bezoekers zochten de counter. Een streep van Peter De Pauw strandde in de handen van Bjorn Van Avermaet (32’). Op slag van rust kopte Lendert Putteman een voorzet van De Pauw op de dwarsligger.

Ook na de pauze bleef Rapide het hoogste woord voeren en onder impuls van een sterke Jeff De Visscher moesten de bezoekers achteruit. Een schot van Maarten Cooreman na hoekschop werd nog van de lijn geveegd (59’). Aan de overzijde was Kesteleyn attent op een verre knal van Matthynssens (72’). Jeroen Scheerlinckx forceerde een corner en die werd door Putteman in het pak gedropt. Jonas Verhaegen zette zich door en knalde de gelijkmaker tegen de netten (76’). Kemzeke kwam uit zijn egelstelling maar werd koud gepakt. Maarten Cooreman ging aan de haal op rechts en Van Avermaet verkeek zich op de schuiver die tergend traag via de paal binnen ging (78’). Kemzeke probeerde nog het roer om te gooien maar de collectieve thuisploeg gaf geen krimp meer.

Volgende zondag trekt Rapide naar Geraardsbergen en is Kemzeke gastheer voor Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Heyrman (60’ Vierbergen), De Visscher, Verhaegen, Wauters, Scheerlinckx, Putteman, De Pauw, Cooreman, Zahriou (90’ Verheire), Van den Abbeele.

Klauwaerts Kemzeke: Van Avermaet, Calle, Ruymbeke, Decuypere, B. Maes (60’ Vertenten), Martens, Trienpont, Van Damme, Stobbelaar, Matthynssens, Van Hoyweghen.

Doelpunten:3’ Van Damme 0-1; 76’ Verhaegen 1-1; 78’ Cooreman 2-1

Kaarten: geel: 28’ Calle; 69’ Decuypere; 81’ Zahriou; 88’ Trienpont

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties