Interview Kljestan: "Ik sms met Altidore over huizen, niet over AZ"

Fabian Morren
| 21 reacties
Kljestan: "Ik sms met Altidore over huizen, niet over AZ"
Foto: © SC

Donderdag speelt Anderlecht de heenwedstrijd in de zestiende finales tegen AZ. Bij paars-wit en de club uit Alkmaar spelen twee vrienden: Sacha Kljestan en Jozy Altidore. "Hij is heel getalenteerd", zegt Kljestan over zijn landgenoot.

Jozy Altidore was enkele jaren geleden een rijzende ster in de Verenigde Staten. De aanvaller versierde al op heel jonge leeftijd een transfer naar Villarreal. Een Amerikaanse Rooney leek in de maak. In Spanje liep het echter fout. De grote doorbraak bleef uit en Altidore kwam terecht bij clubs als Xerez, Hull City en Bursaspor. Uiteindelijk belandde hij afgelopen zomer in Alkmaar.

“Het was ook niet makkelijk voor hem”, zegt Kljestan, die Altidore goed kent. “De Amerikaanse media legden zeer veel druk op zijn schouders. Er werd hem een heel grote toekomst voorspeld. Ik ken hem goed, want ik speelde nog met hem samen bij het Amerikaanse nationale elftal. We spelen al tijd goeie wedstrijden samen.”

Ondanks de mindere jaren blijft Kljestan overtuigd van de kwaliteiten van zijn landgenoot. “Hij is heel getalenteerd en is sterk aan de bal. Hij heeft ook de goeie mentaliteit. Of we al contact gehad hebben? Ja we sms’en regelmatig. Nee, niet over de wedstrijd, wel over onze huizen. We hebben allebei een huis gebouwd in de Verenigde Staten en dat van mij is al sneller klaar”, knipoogt de middenvelder.

Intussen blijft Kljestan geduldig wachten op een kans in de Amerikaanse nationale ploeg. “Ik geloof in mijn kwaliteiten. Ik weet dat ik iets extra kan toevoegen aan de nationale ploeg. Ik wacht op speelkansen om dat te bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties