Lavezzi en Cavani doen Chelsea serieus pijn

Dirk Pieters
| 43 reacties

Chelsea zit zwaar in de problemen. De Engelse topclub verloor met 3-1 op het veld van Napoli. De ploeg van trainer Villas-Boas kwam nog wel op voorsprong, maar ging nadien nog onderuit na doelpunten van Lavezzi en Cavani.

Napoli begon als een wervelwind aan de wedstrijd en het was Petr Cech die Chelsea in de beginfase moest rechthouden. De doelman hield twee gemaakte doelpunten uit zijn doel in het eerste kwartier. De bezoekers konden daar niets tegenoverstellen. Bosingwa moest ook al na tien minuten naar de kant met een blessure. Vlak voor het half uur kreeg Chelsea een eerste kans en Juan Mata wist die meteen te verzilveren. Na slecht wegwerken van Paolo Cannavaro was het een koud kunstje voor Mata om de 0-1 op het bord te zetten. Amper tien minuten later plaatste Lavezzi de gelijkmaker op het bord. Een verdiende gelijkmaker voor de Italiaanse club. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Cavani er zelfs nog 2-1 van. De thuisploeg mocht gaan rusten met een oververdiende voorsprong.

In de tweede helft kwam Chelsea sterker uit de kleedkamer. De Engelse topclub had veel meer balbezit en kreeg ook enkele kansjes, maar Napoli hield vlot stand achteraan. Iets over het uur gaf Lavezzi Chelsea de genadeklap. Met zijn tweede van de avond trapte hij de 3-1 op het bord. Chelsea-trainer Villas-Boas gooide Essien en Lampard nog in de strijd, maar veel veranderde er niet en zo won Napoli met 3-1. In de terugwedstrijd zal Chelsea serieus moeten vlammen wil het zich nog plaatsen voor de volgende ronde.