Seedorf ziet Europese supercompetitie wel zitten

Jefrey Van der Straeten
| 17 reacties
Seedorf ziet Europese supercompetitie wel zitten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het idee doet al een tijdje de ronde: een echte Europese voetbalcompetitie, waarbij de beste teams hun nationale competitie verlaten. Clarence Seedorf is in ieder geval voorstander "het NBA van het voetbal."

In een gesprek met BBC Sport geeft Clarence Seedorf toe dat hij voorstander is van een echte Europese voetbalcompetitie. De Nederlander die met drie verschillende clubs de Champions League wist te winnen, stelt dat de kwaliteit van het spel zou verhogen indien de beste teams het hele jaar tegen elkaar zouden spelen.

Ook voor de fans zouden er voordelen zijn. Zij zouden immers niet meer om de drie dagen naar een wedstrijd van hun eigen team moeten gaan kijken.

Uiteraard beseft Seedorf dat dit geen gemakkelijk project is, aangezien de beste ploegen hun nationale competitie zouden moeten verlaten.

In het systeem dat de AC Milan-speler voorstaat, zou de huidige Champions League dan evolueren richting een bekercompetitie met knockoutsysteem, zoals de huidige Coppa Italia of bij ons de Cofidis Cup.

In afwachting van de komst van deze supercompetitie, wil Seedorf in ieder geval ook iets doen aan de aantrekkelijkheid van de huidige Europa League. “20 jaar geleden was de UEFA Cup een groot en belangrijk tornooi. Het zou mooi zijn om dat in de toekomst opnieuw te zien.” Seedorf stelt in deze optiek voor om de winnaar van de Europa League een startbewijs voor de Champions League te geven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties